Escrocherii făcute la staţiile PECO din capitală

Primeau mai puţin combustibil decât volumul pentru care plăteau. Aceasta este una dintre încălcările depistate de către Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor ca urmare a unor controale efectuate la trei staţii PECO din Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în cadrul controalelor, inspectorii au mai depistat că la una din benzinării eroarea livrării produselor petroliere depăşea eroarea maximă admisibilă stabilită în documentele normative.

Unele benzinării utilizau mijloace de măsurare în lipsa buletinelor de verificare metrologică. La fel, a fost depistată necorespunderea denumirii produselor expuse pe panoul informativ cu denumirea expusă în certificatul de conformitate pentru produsele petroliere comercializate.

Inspectorii APC au încheiat procese-verbale de contravenţie şi au emis prescripţii de interzicere temporară a mijloacelor de măsurare. Agenţii economici riscă amendă de la 10 până la 300 de unităţi convenţionale (o unitate convențională însemnând 20 de lei).

APC îndeamnă consumatorii, atunci când au îndoieli în privinţa exactităţii dozei de produse petroliere livrate la coloană, să solicite operatorului staţiei controlul imediat a stării coloanei de distribuţie. În cazul constatării unei diferenţe în minus, operatorul este obligat să restituie paguba consumatorului şi să înceteze utilizarea acestei coloane până la efectuarea reparaţiilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion-ion

    Aceste amenzi au acelas efect ca si aspirina in lupta inpotriva bolii SIDA. Pai acesti excroci au facut milioane din aceste afaceri. Numai eu dupa ce in Romania am mers cu masina mea 5 ani si stiam ca rezervorul masinei are 45 de litri la un plin facut la PECO Catalan le-amplatit acestor excroci 7 unitati conventionale chand brusc am constat ca rezervorul meu e extensibil si la nevoe poate inchite 53 de litri de motorina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *