Eminescu „potrivit” pentru reclama testelor de boli venerice

Imaginea poetului român Mihai Eminescu este folosită de o campanie on-line a unei firme, privind testele pentru depistarea bolilor venerice.

„Bolile cu transmitere sexuală nu sunt ceva nou. Singura diferență e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS din România disponibil on-line și în farmacii”, găsim acest anunț pe pagina de Facebook a firmei care a ilustrat textul cu imaginea poetului român.

10534719_1476658425906255_6198371196503210183_n„Și de ce vă folosiți de imaginea lui Mihai Eminescu pentru asta???”, întreabă cineva, iar răspunsul celor de la firma Veneris este: „E important să știi că ești bine. Noi doar spunem că acum există un test pentru acasă care să înlăture orice îndoieli”. Însă aceste răspunsuri nu calmează spiritele oamenilor care declară că „sunteți de un penibil grețos! Și s-ar putea să vă alegeți cu un proces. Chiar așa? Îl folosiți pe Eminescu pe rol de bolnav veneric ca să faceți bani? Nu vă e rușine deloc? ”

Se pare că celor de la Veneris le-a fost rușine și de aceea a doua zi au postat imaginea reliefată a lui Mihai Eminescu pe care au scris „Bolile cu transmitere sexuală sunt mai virale decât orice controversă”.
Reprezentanții companiei scriu pe pagina de Facebook că „statistica e simplă. 50% din români contactează o boală cu transmitere sexuală pe parcursul vieții. În jurul lui M. Eminescu s-a creat o controversă ce ar fi putut fi ușor soluționată de testele noastre. A fost, nu a fost? Noi nu știm și nici nu oferim o ipoteză. Tot ce punem la dispoziție acum este un test nou pentru o problemă veche. Au existat 125 de ani de controversă când poate 125 de ani de educație sexuală ar fi fost mai utili”, adaugă cei de la Veneris.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *