Diaspora ar putea vota prin corespondenta, la viitoarele alegeri

Romanii din diaspora ar putea vota prin corespondenta la viitoarele alegeri din tara noastra. O posibila modificare a Legii electorale in acest sens a fost discutata vineri, intre oficiali de la Bucuresti si reprezentati ai romanilor care traiesc in Spania, informeaza Rador.ro.

La intalnire au fost prezenti secretarul de stat din Ministerul de Externe, Eugen Tomac, si senatorul pentru Europa si Asia, Viorel Badea. Secretarul de stat Eugen Tomac a anuntat cu aceasta ocazie ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni doreste un parteneriat corect cu asociatiile, ca va aduce amendamente la legea privind sprijinul romanilor de pretutindeni si la legea electorala, pentru introducerea votului prin corespondenta pentru romanii din strainatate.

Ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor, a propus, in acest sens, studierea modelului spaniol, care prevede acest drept pentru cetatenii din diaspora.
dupa hotnews.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *