Deputatul european Siegfried Mureşan aduce arta moldovenească la Parlamentul European

Deputatul european Siegfried Mureșan, organizează la Bruxelles, în perioada 8-12 decembrie 2014, expoziţia de artă moldovenească „Moldovan Art for Your Heart”. „Se spune că arta poate înlătura barierele. Dar arta este chiar mai puternică decât atât: arta reunește oamenii. De aceea, organizez această expoziție: pentru a arăta Europei că cetățenii din România și cei din R. Moldova, care împărtășesc nu doar aceeași istorie, dar şi aceeași limbă, tradiții și credințe, sunt reuniți aici, în Parlamentul European prin artă”, a declarat Siegfried Mureşan.

10265483_380179152140967_359274639352800925_oEvenimentul urmărește promovarea valorilor culturale și artistice din R. Moldova, precum și reafirmarea sprijinului acordat de către deputatul european Siegfried Mureşan Republicii Moldova, în efortul de integrare europeană.

„Apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană nu este doar victoria oamenilor politici de la Chişinău. Este şi meritul unor artişti precum Elvira Cemortan-Volosin, Natalia Procop, Carmen Poenaru, Vasile Medinschi şi Gutiera Prodan,care, prin frumoasele lor opere de artă, au dovedit întregii Europe că R. Moldova este mult mai mult decât o țară în partea de est a continentului nostru: este o sursă constantă de creație și imaginație – caracteristici fundamentale ale patrimoniului nostru european comun” a mai adăugat deputatul european Siegfried Mureşan.

„Parcursul european al R. Moldova devine din ce în ce mai mult o certitudine pentru noi, cei de la Parlamentul European. De aceea, în calitate de membru al Delegaţiei UE – R. Moldova, voi continua să susţin toate procesele de reformă care să aducă Chişinăul tot mai aproape de Uniunea Europeană, acolo unde de fapt îi este locul. Îi aştept cu drag la expoziţie pe toţi cei care doresc să cunoască şi latura artistică a celor din stânga Prutului”, a conchis europarlamentarul.

Expoziţia, al cărei vernisaj va avea loc la 10 decembrie, la ora 18:30, este organizată în parteneriat cu Ambasada R. Moldova în Belgia, Grupul Partidului Popular European, Ministerul Culturii din R. Moldova, Centrul ArtElit şi Teleradio Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *