Comuniştii din Bălţi împotriva Marşului Unirii

Marsul de astazi tinerilor unionisti din Balti nu a putut sa ajunga la destinatia finala (monumentului lui Stefan cel Mare si Sfant), fiind oprit de o coloana de contra-manifestanti, membrii ai Partidului Comunistilor.
In ciuda faptului ca Primaria din Balti nu a dorit sa le autorizeze actiunea, reprezentantii din Balti ai Platformei civice Actiunea 2012 au castigat in instanta de judecata dreptul de a marsalui cu drapele tricolore pentru a marca 94 de ani de la votarea Moţiunii Adunării generale a Zemstvei din districtul Bălţi prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a Unirii Basarabiei cu România.
Impotriva legii s-au pus membri ai Partidului Comunistilor din Balti, care au blocat traseul marsului. Pentru a evita violentele care ar fi putut aparea, tinerii au mers la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor unde au depus flori si au intonat cantece ale regretatilor Ion si Doina Aldea Teodorovici.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. DACUL

  Ocupantii rusi isi fac de cap pe pamantul nostru.Unde esti tu Stefan voda sa vezi moscalii cum isi fac de cap ,sa ridici sabia dreptatii si sa-i trimiti in pustia de unde au venit .Comentez ce a gavarit Voronin:” “un act de trădare” Pai pe cine a tradat Filat pe voi colonistii rusi adusi in Basarabia de bolsevici sau pe romanii moldoveni care au fost urcati in camioane de rusi si dusi in Siberia unde le-a putrezit oasele.Mars afara tu esti tradator si dusmanul romanilor moldoveni.Nu mai deschide gura ca pute a vodka .Va e frica ca s-au trezit moldovenii si nu mai vor sa fie slugile voastre.Sfarsitu vostru e aproape.Unirea se va face cat de curand.

 2. vlad

  Cred ca treaba noastra este sa nu mai calatorim in Rusia ci doar spre vestul si sudul Europei.

 3. Voluntarul

  video:
  http://vox.publika.md/politica/%D0%B2-%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-publikatv-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8E-%D1%83%D0%BB%D1%8B%D0%B1%D0%B0%D0%B9-184531.html
  Remarcati ca aceste precupete vânzatoare rusafonce de drumul mare, care arunca cu bucati de ghiata in tinerii moldoveni folosesc niste injuraturi de betivani:
  cuvântul lor preferat est “PIDARAZI”.
  Asta e cultura lor ruseasca
  adusa in Moldova de ocupatia ruseasca in 1940 ?
  Asa a fost si in martie 1992,
  când cazacii cu o rusafonca Andreeva din Transistria
  au inceput sa UCIDA moldovenii din satele de la Nistru. pentru ca doream alfabetul latin,
  Tricolorul si Re-Unirea cu România.
  Va dati seam in ce realitate existam noi /
  Fiind ucisi de ocupantii fiindca vrem sa fim ceea ce suntem, si nu ne lasam rusificati in continuare.

 4. Veghetorul

  Sa le punem pe toate la loc.
  Deci, marsul unionistilor afost autorizat totusi. Cel al gruparilor de teroristi comunisti nu a fost autorizat in prealabil.
  Cine este avocatul care ii va da in judecata pe comunisti la CEDO,
  si pe functionarii de la Primaria din Balti, pentru discriminarea poulatiei bastinasi contra ocupantilor rusi?

 5. vlad

  SUB ACOPERIREA DEMOCRATIEI NESIMTITII VINETICI , IBRATISATI CU RATACITII MANCURTI , ISI FAC DECAP ,deoarece prea rabdatori suntem noi ,bastinasii…

 6. roman pina la moarte

  dumnezeu e cu noi romanii totul depinde de noi romanii de pe ambele malui ale prutului ,de vointa noastra de unitate ,jos frontiera rusini care departe poporul roman ,jos pactul ribentrop-molotov ,basarabia pamnt romanesc locuit de romanii moldoveni ,razesi lui stefan cel mare si sfint ,unire neamului romanesc cit mai repede ,aducerea la sinul patriei mama romania a fiilor rapiti de ocupanti invazori rusi ,toate teritoriile romanesti bucovina de nord si basarabia sfinta romanesca

 7. IOn di la Iesi

  Asta suna a cenzura, cum adica sa probe administratorul?halal libertate.Sunati-l pe Voronin, poate va da aprobare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *