Acțiuni ca în filme: doi oameni de afaceri răpiți de persoane înarmate și cu cagule pe cap

Oamenii de afaceri Vitali Beşleaga şi Serghei Bevziuc, cofondatorii întreprinderii „Varniţa Unicum”, reținuți în toamna anului trecut de așa-numitele autorități din stânga Nistrului, au fost ieri eliberați de așa-zisa judecătorie supremă de la Tiraspol și răpiți din nou.

_article_1406726558În aceeași zi, avocatul celor doi a mers la penitenciarul din satul Hlinaia pentru a-i anunța despre decizie și a solicita eliberarea acestora.
Imediat după eliberarea din penitenciar, persoane necunoscute, înarmate și cu cagule pe cap, care au venit la penitenciar cu mașini fără numere de înmatriculare, i-au răpit pe cei doi și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Astăzi, rudele celor doi au aflat că oamenii de afaceri sunt deținuți în izolatorul de detenție preventivă din orașul Tiraspol, fiindu-le înaintate alte trei capete de acuzare.

Avocatul presupune că, în următoarele 72 de ore, Vitali Beșleaga și Serghei Bevziuc urmează să fie aduși în fața unor așa-ziși judecători pentru a examina posibilitatea aplicării arestului pentru aceștia.

Menționăm că anterior Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a comunicat guvernelor R. Moldova și Federației Ruse cauza oamenilor de afaceri. Țările urmează să depună observațiile până la 28 și, respectiv, 27 ianuarie 2015.

Vitali Beșleagă și Serghei Bevziuc au fost răpiți pe 15 noiembrie 2013 de către angajații așa-numitului „comitet de anchetă al RMN”. Aceștia ar fi fost reținuți din cauza unui conflict mai vechi iscat între Beșleagă, fost consilier local din Varnița, și așa-zisul ministru transnistrean de interne.

Beșleagă s-ar fi împotrivit instalării posturilor de control vamal. Ulterior, Beșleagă și Bevziuc au fost acuzați că ar fi oferit sume de bani persoanelor cu funcție de răspundere din administrația secesionistă, pentru a debloca activitatea întreprinderii pe teritoriul Transnistriei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *