500 de coriști pentru 3000 de spectatori la Chișinău

Deși cântul coral este recunoscut de sociologi a fi unul din cele mai eficiente metode de educație socială și culturală, atât de necesare tinerei generații, în Republica Moldova, acest gen de artă nu este nici pe departe valorificat, fiind subfinanțat, iar evenimentele corale sunt tot mai puține.
Răspunzând acestei necesități, Asociația Muzical-Corală din Moldova organizează în fiecare an evenimente corale de mare anvergură. Anul acesta, Festivalul Internațional de Muzică Corală „A Ruginit Frunza din Vii” se va desfășura pentru a șaptea oară. Evenimentul va întruni 18 colective corale din Moldova, Ucraina și România.
„Suntem bucuroși că putem oferi posibilitatea acestor coruri să cânte într-un concert, în fața unui public select și în fața unui juriu. Organizăm acest eveniment anume pentru a promova Corul ca instrument de educare a maselor”, a declarat președintele Festivalului– Elena Marian.
Programul include patru zile de concert:
1. Deschiderea oficială – 16 octombrie, ora 18:00, Palatul Feroviarilor
2. Ziua de Concurs – 17 octombrie, ora11:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
3. Muzică Națională, 18 octombrie, ora 18:00, Palatul Republicii
4. Muzică Sacră, 19 octombrie, Bisericile din Chișinău
Ceremonia de închidere,19 octombrie, ora 18:00, Sala cu Orgă.

Sursa: www.music-choir.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *