Principală  —  Parteneriat   —   VIDEO/ Cum își găsesc loc…

VIDEO Cum își găsesc loc schemele de corupție pe piața de achiziții a dispozitivelor medicale și ce soluție se aplică din 2016 | Podcast „Hai să ne înțelegem”

Piața dispozitivelor medicale presupune un lanț de etape în procesul de achiziții. Chiar dacă din 2016, procesul a fost trecut în seama Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), încă se mai găsesc „șmecheri” și „șmecherii” care fac loc corupției. Diana Ranga-Enachi, expertă din cadrul IDIS Viitorul, cu vastă experiență în domeniul achizițiilor publice, aduce mai multă claritate și subliniază cu linie dublă unde consumatorul de rând poate sesiza elementele de corupție când e vorba de utilaje medicale.

Podcastul „Hai să ne înțelegem” este produs de AGORA și distribuit de ZdG în cadrul unui parteneriat cu Asociația Presei Independente.

Seria de podcasturi este realizată cu susținerea proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Opiniile exprimate reprezintă opinia autorilor și nu reprezintă neapărat poziția finanțatorilor și a GIZ.

Partener al proiectului este Asociația Presei Independente care implementează proiectul „Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.