Principală  —  Investigatii  —  Dosar   —   VIDEO/ „Șansa” lui Galațchi la…

VIDEO „Șansa” lui Galațchi la libertate, respinsă de Curtea de Apel Chișinău. Fostul candidat la funcția de primar în Cricova, care s-a remarcat prin „conversațiile” sale cu Elon Musk, rămâne în arest preventiv

Andrei Galațchi, fost candidat la funcția de primar al orașului Cricova din partea formațiunii „ȘANSĂ”, s-a făcut remarcat prin parodiile pe care le-a publicat în campania electorală. Câteva luni mai târziu, la începutul lui martie curent, Galațchi a fost reținut și plasat în arest preventiv pe un termen 30 de zile, pentru că ar fi conlucrat cu grupul criminal organizat condus de Ilan Șor. Avocatul lui Galațchi a contestat măsura preventivă.

Cererea a fost examinată în ședință închisă de magistrații Curții de Apel Chișinău. Totuși, exponenții partidului „Șansă” și ai echipei lui Ilan Șor au umplut sala de judecată și, ulterior, holurile Curții de Apel, în susținerea „Șansei” lui Galațchi la libertate. Alexei Lungu, Pavel Verejan, dar și Victoria Șapa s-au numărat printre cei prezenți la Curtea de Apel.

Încercările de a-l readuce în libertate pe Galațchi au eșuat, iar magistrații au decis că acesta urmează să-și execute măsura preventivă de arest pentru o perioadă de 30 de zile.