Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fluieraturi și îmbrânceli în…

VIDEO Fluieraturi și îmbrânceli în Parlament. Ministrul Finanțelor, huiduit de opoziție în timp ce a început să prezinte politica bugetar fiscală: „Terminați chestia asta”. În replică, socialiștii au anunțat pauză

După pauza anunțată în plen atunci când opoziția a blocat tribuna plenului, deputații au revenit în ședința, însă nu pentru mult timp. În timp ce deputații Platformei DA și PAS au continuat să blocheze tribuna centrală a Parlamentului, vicepreședintele socialist Vlad Batrâncea a propus examinarea celor trei proiecte ale bugetelor anuale elaborate de Guvern.

De cealaltă parte, președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu, a propus amânarea examinării în plen a acestor proiecte, anunțarea unei pauze și convocarea Biroului permanent.

Bătrâncea, totuși, a supus votului în plen propunerea de examinare a proiectelor bugetelor anuale, iar cu majoritatea voturilor pentru, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a fost invitat, de pe loc, ca să prezinte proiectul politicii bugetar fiscale.

„Vă rog tehnicienii, să dați microfonul domnului Pușcuța mai tare”, a menționat Bătrâncea.

Sergiu Pușcuța, ministrul Finanțelor

După aceste acțiuni, pe fundalul unor fluieraturi, situația în plen a devenit și mai tensionată.

Domnule Pușcuța, retrageți politica bugetar fiscală și mergem mai departe”.

Rușine, rușine, rușine. Aticipate, anticipate”, au scandat deputații din opoziție.

Deputații din opoziție l-au huiduit pe ministrul Finanțelor și în încercarea de a bloca prezentarea proiectului respectiv, între socialiști și parlamentarii Platformei DA și PAS, s-au produs îmbrânceli.

În consecință, deputatul socialist Vlad Batrâncea i-a mulțumit ministrului de Finanțe și a anunțat pauză.

Domnule Pușcuță, vă mulțumesc. Stimați colegi, la situația pe care o avem în plenul Parlamentului se anunță pauză de o oră! Liderii fracțiunilor vor fi convocați la Biroul permanent. Se anunță pauză, rog colegii și fac apel la calm, fără comportament agresiv în plenul Parlamentului”, a declarat Batrâncea.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR: LIVE/ Ședință tensionată la Parlament: Îmbrânceli între socialiști și deputații Platformei DA și PAS, în timp ce ministrul Finanțelor prezintă politica bugetar-fiscală: „Apel la calm, vă rog”