Principală  —  IMPORTANTE   —   Usatîi îi va solicita președintei…

Usatîi îi va solicita președintei Sandu să îl desemneze la funcția de prim-ministru

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îi va propune președintei Maia Sandu să îl desemneze pentru funcția de prim-ministru al țării. Acesta spune că a decis să meargă la acest pas fiind sigur că nu va primi încredere din partea deputaților, astfel fiind demarat procesul de dizolvare al Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Usatîi a declarat în cadrul unei emisiuni de la TV8 că, după ce președinta Sandu va reveni la Chișinău de la Kiev va solicita o întrevedere cu aceasta, pentru a-i propune să fie desemnată candidatura sa pentru funcția de prim-ministru.

„Îi voi propune să ne întâlnim și să mă desemneze candidat (la funcția de prim-ministru – n.r.). Să vedeți ce față vor avea Greceanîi, Bătrîncea și Țîrdea. Ei vor vota chiar și pentru un scaun, doar să nu fie dizolvat Parlamentul, dar pentru mine ei nu vor vota. Nici PAS nu va vota. (…) Usatîi vrea să fie candidatul care nu va primi votul deputaților”, a spus acesta.

Acesta se declară sigur că nu va primi votul de încredere al deputaților, astfel Parlamentul va fi dizolvat, mergând în alegeri parlamentare anticipate.

Președinta Sandu a semnat la 31 decembrie decretul prin care l-a desemnat ca premier interimar pe Ministrul de Externe, Aurel Ciocoi.

„În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor”, a explicat președinta.