Principală  —  IMPORTANTE   —   Transfugii din Pentru Moldova, PSRM,…

Transfugii din Pentru Moldova, PSRM, ȘOR și trei independenți fac majoritate parlamentară pentru susținerea candidatei înaintată de PSRM la funcția de premier

Președintele fracțiunii parlamentare a partidului Socialiștilor (PSRM), Corneliu Furculiță, a anunțat că 54 de deputați din Parlamentul de la Chișinău – PSRM, transfugii din Pentru Moldova, Partidul Șor și trei deputați independenți, au semnat pentru constituirea unei majorități parlamentare, pentru desemnarea candidatului PSRM la funcția de premier.

În Parlament a fost constituită o nouă majoritate parlamentară formată din 54 de deputați. Este vorba despre fracțiunea PSRM, grupul Pentru Moldova și trei deputați neafiliați. Majoritatea a fost creată pentru susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu în funcția de prim-ministru”, a anunțat liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculița, în plenul Parlamentului.

Pentru desemnarea candidatei înaintată de PSRM la funcția de premier până acum au semnat deputații din PSRM, „ȘOR”, transfugii din platforma „Pentru Moldova”, dar și parlamentarii Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.

PSRM a înaintat propriul candidat la funcția de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda vot de încredere Guvernului Gavrilița. Despre asta a anunțat președintele socialiștilor, Igor Dodon, care a declarat că Mariana Durleșteanu este candidatul propus de socialiști.

Publicitate
Publicitate