Principală  —  IMPORTANTE   —   Prim-ministra Natalia Gavrilița va avea…

Prim-ministra Natalia Gavrilița va avea o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Bruxelles

Sursa foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Prim-ministra Natalia Gavrilița va avea marți, 7 februarie, o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la sediul general al Alianței.

Oficialii vor face ulterior scurte declarații de presă, conform unui comunicat al NATO.

Șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 4 – 8 februarie, unde va participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE-R. Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. 

Potrivit Guvernului, la Bruxelles va fi examinată evoluția relațiilor R. Moldova–UE, cu accent pe dialogul politic și reforme, cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate.

Pe lângă subiectele din agenda bilaterală, în cadrul Consiliului de Asociere se va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.