Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu va întreprinde…

Președinta Maia Sandu va întreprinde joi o vizită de lucru în România. Șefa statului va avea o întrevedere cu Klaus Iohannis

Foto: presidency.ro

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită de lucru în România, la invitația liderului de la București. Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi joi, 23 februarie, la Palatul Cotroceni, pe președinta Sandu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, „consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru R. Moldova și pentru reziliența sa”.

„În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze R. Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii R. Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina”, arată comunicatul instituției.

Casa Albă a anunțat marți seară, 21 februarie, că președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit la Varșovia, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, Joe Biden „a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială” a țării noastre.

Președintele american a subliniat, de asemenea, asistența oferită de Statele Unite pentru a ajuta R. Moldova „să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică”.

Casa Albă anunță că Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu Maia Sandu: „Președintele Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”