Principală  —  IMPORTANTE   —   De la Ministerul Mediului la…

De la Ministerul Mediului la Parlament? CEC va propune Curții Constituționale validarea unui mandat de deputat a unui candidat supleant de pe lista PAS

Sursa foto: Veronica Harbuz-Briceag/ Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță printr-un comunicat că va propune Curții Constituționale (CC) să valideze mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova al candidatei supleante Veronica Briceag, de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul R. Moldova, atribuit aceluiași partid. Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatei Galina Sajin.

Veronica Briceag este șefa de cabinet al Ministerului Mediului și este licențiată în economie. Înainte de a ajunge la minister, acolo unde activează de mai bine de doi ani, Briceag a lucrat în sectorul privat.

În urma alegerilor locale din 2023 în municipiul Chișinău, Veronica Briceag s-a ales cu funcția de consilieră municipală de pe lista PAS.

„(…) Conform legii, avem o lună la dispoziție în care putem să ne decidem. Declarația mea către CEC a venit cu un da (pentru funcția de parlamentar, n.red.). Astăzi și eu am participat la ședința CEC în care s-a inițiat procedura de validare a noului mandat (…)”, a precizat șefa de cabinet al Ministerului Mediului pentru ZdG.

Pe 16 ianuarie 2024, Galina Sajin a solicitat să-i fie aprobată cererea de demisie din funcția de parlamentar, „din motive personale”.