Principală  —  IMPORTANTE   —   Cine sunt primarii care vor…

Cine sunt primarii care vor conduce cele mai mari orașe din țară în următorii patru ani

Sursa foto: nokta.md

În turul doi de scrutin, alegătorii din nouă raioane și-au ales primarii. Conform rezultatelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a câștigat trei primării, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – două primării, „Partidul Nostru” – două primării, iar partidul Liga Orașelor și Comunelor (PPLOC) – o primărie.

În raionul Edineț, Constantin Cojocari, reprezentantul partidului Liga Orașelor și Comunelor (PPLOC), își păstrează fotoliul de primar. Acesta a fost votat de către 51.64% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale.

Sursa foto: pv.cec.md

Roman Ciubaciuc, care s-a înscris în cursa electorală din partea „Partidului Nostru” (PN) a fost ales duminică, 19 noiembrie, în turul II al alegerilor locale generale, pentru al patrulea mandat de primar al orașului Cantemir. Acesta a obținut 65.28%.

Candidatul independent Vitalie Vrabie, fost ministrul al Apărării, a câștigat mandatul de primar al municipiului Ungheni, conform datelor preliminare publicate de CEC.

Dan Negel, candidatul partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), a câștigat la limită primăria centrului raional Nisporeni. Diferența dintre primarul ales și contracandidatul său este de 24 de voturi. Astfel, conform rezultatelor preliminare, Negel a acumulat 50,30%

Candidatul partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Victor Ambroci, a câștigat Primăria orașului Călărași cu 58,91%.

Socialistul Iurie Gangan va conduce primăria orașului Florești. Reprezentantul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a obținut un rezultat de 58,95%.

Candidatul din partea „Partidului Nostru” (PN), Victor Bogatico, și-a păstrat fotoliul de primar al orașului Râşcani, câștigând al patrulea mandat cu 55,18%.

Socialistul Piotr Pușcari a obținut un scor de 56,59% în orașul Basarabeasca.

Un alt reprezentant al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Vadim Groza, a fost ales în turul doi de scrutin, cu un rezultat de 61,68% la Șoldănești.

În primul tur de scrutin al alegerilor locale generale, unde au participat peste 41,4% din numărul total de alegători înscriși în listele electorale, au fost aleși primarii în 23 de centre raionale din R. Moldova.

Oleg Jitari, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a obținut un scor de 60% la Briceni.

În centrul raional Dondușeni, fotoliul de primar a fost obținut de Ion Zloi, din partea PSRM, care a acumulat 59.86% din numărul de voturi valabil exprimate.

Simion Tatarov, de la Partidul Schimbării, va conduce Primăria orașului Rezina.

Alexandr Mațarin, candidatul PSRM la Primăria Anenii Noi a ieșit învingător cu 78.36% din voturi.

În centrul raional Cahul, fotoliul de primar a fost câștigat de candidatul independent Nicolae Dandiș, care a primit 7279 din numărul de voturi valabil exprimate.

Alexandru Botnari, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a câștigat cu 51.72% din numărul de voturi pe Circumscripția electorală municipală Hâncești.

În centrul raional Cimișlia, fotoliul de primar a fost câștigat de candidatul PAS, Sergiu Andronachi.

Lilia Pilipețchi, de la PSRM, a obținut un scor de 71.01% la Soroca.

Sergiu Armașu, de la PAS, a câștigat pe Circumscripția electorală orășenească Ialoveni.

Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, susținută de Ilan Șor, a câștigat din primul tur alegerile pentru primăria municipiului Orhei. Ea a luat 62.54% din voturi, potrivit datelor preliminare al Comisiei Electorale Centrale.

Candidatul independent Nicolae Dandiș a devenit primar al orașului Cahul, obținând 73.63% din sufragii.

Fotoliul de primar al orașului Sângerei a fost câștigat de Arcadie Covaliov, din partea PAS, care a obținut 76.72% din numărul de voturi valabil exprimate.

Candidatul independent Valentina Casian a luat 83,47% din voturi. Astfel, aceasta are asigurat al patrulea mandat de primară de Strășeni.

Alexandr Severin, candidatul Partidului Nostru, a devenit primar al orașului Fălești, obținând 72.07%.

Anatolie Donțu, de la PPDA, a primit 76.30% din voturi, obținând al doilea mandat de primar al orașului Căușeni. Ulterior Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni a invalidat mandatul de primar de Căușeni al lui Anatolie Donțu.

Candidata „Partidului Nostru”, Nina Cereteu, a obținut fotoliul de primar al orașului Drochia.

Mihail Sclifos de la PSRM a devenit primar al orașului Criuleni, obținând 71.21% din sufragii.

În centrul raional Telenești, fotoliul de primar a fost câștigat de Vadim Lelic, de la PLDM.

Vladislav Cociu, de la partidul politic „Liga Orașelor și Comunelor”, a câștigat pe Circumscripția electorală orășenească Ștefan Vodă, cu 70.01% din sufragii.

Stela Onuțu, candidatul „Partidului Nostru”, a câștigat pe Circumscripția electorală orășenească Glodeni, cu 54.71% din voturi.

Socialistul Victor Artamaniuc va conduce primăria orașului Ocnița, după ce a acumulat 50.61% din sufragii.

Mandatul de primar al orașului Leova a fost câștigat de Alexandru Bujorean, de la Partidul Politic Liga Orașelor și Comunelor.

Candidatul independent Veaceslav Lupov a devenit primar al orașului Taraclia, după ce a obținut 89.32% din voturi.

Pe 5 noiembrie 2203, în R. Moldova a avut loc primul tur al alegerilor locale generale. Pe 19 noiembrie s-a desfășurat cel de-al doilea tur, în cadrul căruia au participat circa 314 mii de alegători.