Citiți joi, în ZdG

În ediția de joi a Ziarului de Gardă puteți afla detalii despre evenimentul de duminica trecută organizat de Partidul Democrat, la care au participat câteva mii de tineri, adepți ai partidului de guvernare, dar și mai mulți președinți de raioane cu mașinile de serviciu.
„Ceea ce astăzi se numește clasa 12-b, peste 3 luni va deveni diasporă”. La rubrica Exclusiv, am discutat cu tânărul Ion Bulgac, liceanul de la Ion Creangă a cărui discurs de la ultimul sunet a emoționat o țară întreagă. Acesta vorbește sincer despre sistemul educațional din Moldova și despre problemele cu care se confruntă un adolescent care trebuie să-și decidă viitorul la 18 ani.

În ediția de mâine găsiți și un articol despre cum funcționează justiția din R. Moldova. Am analizat trei dosare penale care au la bază particularități similare. Judecătorii însă, în toate cele trei cazuri au aplicat pedepse diferite.

Tot joi citiți un articol despre cum s-a desfășurat primul examen de bacalaureat la limba română pentru liceenii din școlile cu predare în rusă. Într-un alt articol, am abordat un subiect care încă este discutat puțin în R. Moldova: bullying-ul – singur într-o lume plină de oameni.

Politic: Pe ultima sută de metri a negocierilor, trei oficiali internaționali au discutat cu liderii de la Chișinău

Actual: Întrunire PDM, păzită de SPPS și la care președinții de raioane au venit cu mașini de serviciu

Dosar: Trei crime, aceeași învinuire, pedepse diferite

Dosar: Vehicule militare transportate în Libia sub tricolor moldovenesc

Zona Publică: Bullyingul: singur într-o lume plină de oameni

Exclusiv: „Ceea ce astăzi se numește clasa 12-b, peste trei luni va deveni diasporă”. Interviu cu Ion Bulgac, licean, Ion Creangă

Reporter Special: De ce sunteți împotriva vaccinării?

Bacalaureat 2019: „La noi, limba română este stimată”

Trăind de Gardă: Camerele copiilor din gările Auto Chișinău

Europa pentru mine: „Cu ajutorul unui grant UE, au modernizat condițiile de producere a brânzei de oi

Diaspora: Trei povești scurte despre nostalgii culinare

Editoriale:Petru Grozavu – Lecția Zelensky

Alina Radu: R. Moldova, sleită de puteri

Aneta Grosu: Scuzele puterii. Unde sunt?

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *