Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ucrainenii isi vand voturile pe…

Ucrainenii isi vand voturile pe internet

Dupa sarbatorile de iarna, echipele candidatilor cotati favoriti in cursa prezidentiala – Viktor Ianukovici si Iulia Timosenko – s-au acuzat reciproc ca incearca sa fraudeze votul din 17 ianuarie. Nu pierde timpul nici electoratul deceptionat: internetul este plin de anunturi ale ucrainenilor care isi scot voturile la vanzare.

In prezent, comenteaza Vzgliad, in Ucraina nu exista niciun lider politic capabil sa consolideze societatea si, drept urmare, unii alegatori au mers mai departe de obisnuitele dezbateri politice la un paharel si, inainte de a se decide cu cine vor vota, au postat pe internet anunturi de vanzare a voturilor.

Propunerile sunt cu bucata sau la pachet. „Vand voturi pentru alegeri! 6 oameni! O intreaga familie!”. Pretul unui vot porneste de la 70 – 100 de dolari la Kiev si scade la 50 de dolari in regiuni.

„Indiferenta? Dimpotriva. Ne preocupa bunastarea noastra. Indiferent de coloratura politica, guvernul nostru cheltuieste intreg bugetul doar pentru nevoile lui. Pentru dezvoltarea tarii mai ramane niste maruntis. Acum, nici asta nu mai este. Nu conteaza cum va arata puterea, de aceea este mai bine sa dam puterea celor care stiu sa gestioneze banii, folosindu-i pentru vile si masini scumpe, pe fetite, pe concedii in locuri exotice, etc. Sa se gandeasca de unde iau banii, pentru ca in buget nu va mai fi nimic”, reda Vzgliad unul dintre anunturi.

„Imi vand votul. Ajunge! M-am saturat! Nu mai am forta sa cred in ceva. Ma apropii de 40 de ani. Am vazut multe, am votat suficient si din considerente politice si din simpatie, dar de fiecare data rezultatul a fost acelasi – poporul a fost dat uitarii! Imi vand votul!!!”

Metoda de control este simpla. Pentru a obtine banii, vanzatorul de vot trebuie sa prezinte cumparatorului, pe telefonul sau mobil, fotografia buletinului de vot. Momentul de varf al cererii va fi miercuri si joi, sustin vanzatorii-profesionisti.
dupa hotnews.ro