Rusia are un nou reprezentant în reglementarea transnistreană
Astăzi viceprim-ministrul pentru reintegrare Victor Osipov s-a întâlnit cu noul reprezentant special al Federaţiei Ruse în procesul de reglementare a conflictului transnistrean Serghei Gubarev, însoţit de Ambasadorul rus la Chişinău Valerii Kuzimin.
În cadrul întrevederii, a avut loc un schimb amplu de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele soluţionării problemei transnistrene. O atenţie deosebită a fost atrasă pregătirilor către reuniunea în formatul 5+2, care se va desfăşura pe data de 24 mai la Astana sub egida preşedinţiei kazahe a OSCE.
Menţionând că reintegrarea ţării constituie una din priorităţile programului de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, Victor Osipov a ţinut să reitereze interesul autorităţilor moldoveneşti în reluarea negocierilor politice constructive în formatul 5+2. El a subliniat, de asemenea, voinţa politică a Guvernului de a promova consecvent măsurile de întărire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.
La rândul său, diplomatul rus a reiterat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a susţine în continuare eforturile de reglementare paşnică a problemei transnistrene, menţionând în special necesitatea de a elabora o soluţie viabilă. Salutând reluarea activităţii grupurilor de lucru pentru întărirea încrederii, Serghei Gubarev a menţionat că aceasta constituie una dinte direcţiile prioritare de acţiune, de natură să contribuie la soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia regiunii. Totodată, el şi-a exprimat speranţa în caracterul constructiv şi rezultativ al discuţiilor ce urmează în cadrul reuniunii de la Astana.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.