Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Finala mică de la Campionatul…

Finala mică de la Campionatul Mondial de Fotbal: Anglia şi Belgia joacă pentru medaliile de bronz

Astăzi, 14 iulie, selecționatele Belgiei și Angliei se înfruntă din nou la Campionatul Mondial de Fotbal găzduit de F. Rusă, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg începând cu ora 17.00.

Belgia şi Anglia au pierdut semifinalele cu Franţa şi Croaţia şi se vor întâlni, din nou, la Cupa Mondială din Rusia, dar în finala mică.

Anglia şi Belgia s-au mai înfruntat în faza grupelor, ambele utilizând atunci echipe masiv „remaniate”, iar Belgia s-a impus cu scorul de 1-0.

Pentru Belgia un loc trei la CM-2018 ar însemna cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială, după ce în 1986 a pierdut finala mică disputată cu Franţa şi s-a clasat pe locul 4. La rândul său, Anglia, campioană mondială în 1966, a mai jucat o finală mică în 1990, dar a pierdut cu 1-2 în faţa Italiei, echipa gazdă.

În general finalele mici tind să fie meciuri în care se marchează multe goluri, fiecare din ultimele trei câştigătoare înscriind trei goluri, Turcia în 2002, Germania în 2006 şi 2010, Olanda în 2014, scrie Agerpres.

Meciul va fi arbitrat de Alireza Faghani, asistat de Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Arbitru de rezervă va fi senegalezul Malang Diedhiou.

Stadionul din Sankt Petersburg are o capacitate de 68.134 locuri.