AIE sau Plahotniuc: ce alege PD?

Joi şi vineri se arată a fi două zile foarte fierbinţi în Parlament: Comisia parlamentară de anchetă este aşteptată la raport în cazul «Pădurea Domnească», iar, după cum se aranjază luptele în AIE, va fi scoasă la vot şi anularea funcţiei de prim vice-preşedinte al Parlamentului, ceea ce înseamnă căderea lui Plahotniuc.

«Gata, ajunge. E imposibil. Mai departe nu se poate. Trebuie să vedem ce facem, ori se apucă ei de făcut ordine (guvernanţii, n.red), ori ne apucăm noi de curăţit… Trebuie să existe un sfârşit». Este o opinie. Opinia unui simplu cetăţean, cititor ZDG, fără afiliere de partid, care, pe de o parte se arată sătul până peste cap de bardacul politic moldovenesc, iar pe de alta, nu-şi poate permite să fie indiferent şi simplu spectator la tot ce se întâmplă în această colonie balcano-europeană, trecută în cartografia lumii ca R. Moldova. Are dreptate? Are. Şi nu e singurul, e unul din mulţii care văd la fel, gândesc la fel, simt la fel şi care, la fel ca şi dînsul, au aceeaşi percepţie şi reacţie la tot circul politic, matrapazlâcurile şi tot felul de alte porcării care au adus viaţa omului de rând la condiţia de adevărat iad. «La orice ne-am aşteptat, numai nu la ceea ce vedem» — este şi asta tot din opinia aceluiaşi simplu cetăţean, pe care-l citam mai sus. Şi iar constatăm, că are dreptate.

PD şi PLDM, reglări de conturi?

Deşi mai mulţi lideri de opinie anunţau încă săptămâna trecută că războiul din Alianţă s-a terminat şi că cei «doi Vlazi» (Filat şi Plahotniuc) şi-au strîns mâinile, evenimentele de o zi-două, arată că nu e deloc aşa. «Armistiţiul» între părţi — fie că nu a existat, fie că a luat foc. Neînţelegeri în AIE, de fapt, au existat totdeauna, fie de la funcţii, fie de la marile interese pentru sferele de influenţă, mai ales în economie.Mai niu, scandalurile s-au reaprins după vânătoarea din Pădurea Domnească, care a atras după ea nu doar moartea omului de afaceri, S. Paciu, dar şi demiterea procurorului general, V. Zubco, acuzat că a tăinuit, contrar statutului său funcţional, fapta morţii. Deşi Partidul Democrat (PD), pe rol de umbrelă politică a lui Zubco, a căutat să-l scoată basma curată din tot acest scandal, până la urmă s-a văzut nevoit să consimtă demiterea procuroirului general şi chiar să voteze această decizie în Parlament, forţat de faptul că PLDM nu a acceptat «graţierea» lui V. Zubco. Pentru PD, pierderea lui Zubco a fost o lovitură grea, suspectat că ar fi «procurorul de buzunar» al prim vice-preşedintelui PD (şi tot el şi prim vice-preşedintele Legislativului), V. Plahotniuc, considerat a fi capul reţelelor mafiote din R. Moldova. «Sacrificarea” lui Zubco, însă, nu a calmat spiritele – PD-ul a reacţionat cu prea multă întârziere la scandalul declanşat în societate. Lucrurile s-au complicat şi mai mult, după ce S. Mocanu de la «Mişcarea Antimafie» (care deconspirase moartea lui Paciu), a declarat că «o singură demisie pentru Pădurea Domnească, e prea puţin», cerând ca următorul demis să fie V. Plahotniuc, acuzat de complicitate în muşamalizarea morţii lui Paciu. Mai departe de declaraţii nu s-a mers, însă, strâns cu uşa, PD-ul, oricum, a replicat. Lucrurile au degenerat într-o serie întreagă de alte mari scandaluri cu miniştri corupţi, iar, mai recent, cu cel legat de Banca de Economii (gestionată de Guvern), care ar fi fost intenţionat adusă la precondiţii de faliment pentru a putea fi privatizată pe nimic. Acuzaţiile veneau în adresa Guvernului şi, nemijlocit, a premierului V. Filat, după care Procuratura Anticorupţie avea să anunţe şi ea existenţa a 6 dosare penale cu oficiali din cadrul AIE, parte dintre ei membri PLDM. De data asta, liberal-democraţii s-au pomenit strânşi cu uşa şi s-au văzut nevoiţi să reacţioneze. Şi au reacţionat. Reglările de conturi dintre „aliaţi” au trecut în război deschis.

Plahotniuc, mai «greu» ca Alianţa?

În după amiaza zilei de luni, premierul, prin serviciul de presă, a anunţat că şedinţa de marţi a Guvernului se amână şi că pentru ora 13.00 este programat un briefing de presă. A fost clar că în reglările de conturi dintre PD şi PLDM s-a mers prea departe şi că ceva trebuie să se întâmple. Iar acest «ceva», în jurul căruia s-au concentrat aşteptările presei, era versiunea vehiculată şi cu alte ocazii, că PLDM ar pune la cale o re-alianţă la guvernare cu comuniştii. Din acest considerent probabil, marţi, la prima oră, Consiliul Naţional al ONG-urilor a dat o conferinţă de presă în care a cerut PLDM, în mod expres, să nu meargă la alianţă cu PCRM, PD şi PL să găsescă compromisul cu PLDM pentru a evita destrămarea AIE, iar miniştrii corupţii să fie demişi. La o oră mai târziu, anticipând briefingul lui Filat, o întâlnire cu presa a cerut şi liderul PD, M. Lupu. Fără prea multă menajare, acesta a avertizat din start, că «orice conspiraţie PLDM-PCRM, împotriva PD, va fi fatală pentru AIE», că «Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană ar putea fi anulat» iar «semnarea, în toamnă, a Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană ar putea fi amânată». Preţul este enorm, dacăî ţinem cont că, de fapt, «conspiraţia», la care făcea referire Lupu nu era altceva decât debarcarea lui Plahotniuc din funcţia de prim vice-preşedinte al Parlamentului (deputaţii PLDM şi PD din Comisia juridică votase în ajun proiectul de decizie privind lichidarea acestei funcţii, ca fiind neconstituţională). Continuare «focului” de la 10.00, deschis de Lupu, a urmat atacul de la 13.00 a lui V. Filat. Fără să dea nume concrete, Filat a punctat: Unu — R. Moldova este în pericol de a se transformă tot mai mult în «ostatecul unui singur personaj, care şi-a cumpărtat un loc în politică, iar acum vrea să-şi cumpere şi o ţară». Doi: «pericolul pentru R. Moldova nu vine din exterior, acest pericol este chiar la guvernare». Şi trei: «demisia unui personaj nu trebuie pusă pe acelaşi cântar cu Alianţa». Deşi, repet, nu a făcut nici un fel de nominalizări, ţinta era clară: V. Plahotniuc. La fel, ca şi Lupu, Filat a anunţat că AIE este în pericol de a se destrăma, însă, nu a ameninţat cu anticipate, ci a cerut colegilor din AIE «negocierea unui nou Acord de constituire a Alianţei», iar până atunci, «PLDM se retrage din actualul Acord de constituire al AIE», — a spus Filat. Deci, punct şi de la capăt. Am ajuns, după 3 ani de bălăceală politică, când ne aşteaptă Vilnusul în toamnă cu asocierea la UE, să ne pomenim cu o Alianţă la guvernare sub două mari semne de întrebare.

Joi şi vineri se anunţă a fi două zile foarte fierbinţi în Legislativ: Comisia parlamentară de anchetă este aşteptată la raport în cazul «Pădurea Domnească», iar, după cum se aranjază luptele în AIE, urmează să fie scoasă la vot şi anularea funcţiei de prim vice-preşedinte al Parlamentului, ceea ce înseamnă căderea lui Plahotniuc. Ce va urma? Reconstituirea Alianţei, aşa după cum cere Filat, sau destrămarea Alianţei şi anticipate, după cum pune problema Lupu?… Nu putem nega, V. Plahotniuc este o piesă financiară grea pentru PD (bancherul partidului), dar şi o piatră de moară, la fel de grea, pentru R. Moldova. Ce va alege PD?

Petru Grozavu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

15 comentarii

 1. Vanea Tăutu

  “să fie scoasă la vot şi anularea funcţiei de prim vice-preşedinte al Parlamentului” – dar iată varianta CORECTĂ “prim-vicepreşedinte”…

 2. vlad

  Retragerea PLDM din actualul Acord de constituire al AIE şi propunerea de a începe “perestroica” nu trebuie să ne pună pe plâns: ori luăm copilul de sub sobă,ori dăm jos drobul de sare de pe sobă. CA ÎN POVESTEA CU SFATURI BĂTRÂNEŞTI , cine îsi mai aminteşte…

 3. MIhai

  Parerea mea este ca daca Filat face maine acest pas atunci cu precizie impinge tara spre anticipate.. pentru ca nici PL. si nici PD nu vor tolera acest comportament a lui Filat de vot comun cu PCRM .

 4. Deportatul

  E DE DORIT cele scrise mai jos FĂRĂ A PUBLICA

  Dle Petru Grozavu, conducerea ZDG
  Eu aşteptam de la ZDG şi Dstră o abordare mai complexă.
  CE ALEGE FILAT – AIE sau REORIENTEREA DE LA UE SPRE RUSIA!?
  Oare situaţia din AIE, insuccesile din economie şi sărăcia, nu este comportarea Dlui Filat, nedorinţa Dlui de a conlucra cu colegii nici în AIE 1şi nici în AIE 2? Comportare Dlui Filat oare nu este dorinţa Dlui Filat de a deveni “politicianul Nr.1”? Oare Dl Filat nu e cu interesul pesonal – se luptă pentru a schimba “omul lui P” cu “omul lui F”?
  Nu sunt avocatul nimănui, n-am fost şi nu sunt nici membru de partid. Sunt pensionar. Poate că din cauza că sunt din familie deportată, eu privesc alt fel la politicienii care sunt pe baricada luptei politice din aceiaş parte cu propaganda Rusiei; care au “prihvatizat” bunurile statului făcându-şi averi de multe milioane de Euro însărăcind cetăţenii RM, în timp ce deportaţii ani la rînd nu-şi pot recupera averea, dar şi acei ce au luptat cu OCUPANŢII RUSIEI din a. 1992 sunt săraci-săraci, în timp ce polticienii proruşi din RM sunt superbogaţi
  Ce oare numai Plahatniuc a “prihvatizat”? Dar Filat şi-a făcut averea cinstit “prihvatizînd” împreună cu Lucinschii? Dar de ce nu va revoltaţi despre averi de multe milioane, miliarde de Euro a lui Lucinschii, Voronin, …
  De ce vă revoltaţi de casa de locuit a lui Donciu, atăcîndul şi pe PL, Ghimpu? De ce acuma vă revoltaţi de casa de locuit a lui Chetraru, atăcîndu-l pe PD, Lupu, Plahatniuc? Oare nu vedeţi că vecinii lui Donciu, Chetraru au case mai mari?
  Repet nu apăr pe Donciu, Chetraru, Lupu, Plahatniuc (PD). Nu spun că Ghimpu (PL) este ideal şi nu are neajunsuri, ca şi fiecare om muritor.
  De ce ZDG scrie revoltator despre case de locuit celor care nu sunt cu PLDM, şi nimic de casa de bussines a Dlui Filat cu 9 etaje “din sticlă”, vizavi de magazinul Unicum?
  Cu ce e mai bun Filat (PLDM) ca Voronin, Dodon (PCRM) şi Lupu, Diacov, Plahatniuc (PD) dacă toţi împreună cu propaganda Rusiei au fost împotriva Decretului Dlui Ghimpu cu privire la retragerea Armatei Rusiei de pe teritoriului RM, dar şi alte Decrete a Preşedintelui Interimar M. Ghimpu!?
  Nu e de mirare cî cetăţenii RM sunt cei mai săraci din Europa şi peste 20 ani suntem cu teritoriu ocupat de Rusi. PCRM+PLDM+PD avînd multmilionarii lor pot avea mass-media lor cu jurnaliştii lor care se pot lăuda pe dînşii. dar şi atăcîndu-l pe anticomunistul, proeuropeanul, românul Ghimpu cu partidul PL.
  ZDG de ce împreună cu aceştea atacă PL, Ghimpu !?
  Dl Ghimpu (PL) nu are bani de a interesa material jurnalişti, ONGuri, comentatori politici. Oare doriţi să a-l contraziceţi pe Dl Ghimpu că nu sunt jurnalişti “cumpăraţi şi răscumpăraţi”!? De ce ZDG s-a plasat (conştient sau inconştient?) în lupta mediatică împotriva PL, Ghimpu. Oare nu drept a spus Dl Ghimpu că jurnalistul de investigaţie înainte de a publica articolul cu învinuiri, trebuie să afle informaţii şi de la acel învinuit? De ce a fost atăcat Dl Ghimpu?
  Eu aici nu scriu despre mass-media rusă, prorusă şi antieuropeană, antiromână. Nu scriu despre acei jurnalişti care slugesc oligarhilor “anticomunişti şi proeuropeni” veniţi de la Lucinschii şi Voronin. Mă miră foarte tare poziţia ZDG. Dar e DEMOCRAŢIE. Dacă ZDG şi jurnaliştii acestui ziar socot că corect gîndesc şi scriu, vremea va arăta.
  Cînd vor reveni la putere forţele proruse, procominste să nu să se supere ZDG că cetăţenii aşa votează şi că ZDG va avea probleme.
  Dee Domnul să mă greşesc. Cu ajutorul mass-media şi a jurnaliştilor “cumpăraţi şi răscumpăraţi” pentru a fi atăcat Dl Ghimpu, Chirtoacă, PL ne vom întoarce să fim sub influenţa totală de Rusia şi să rămânem şi mai departe cei mai săraci din Europa.
  Rămâne să Vă doresc Sănătate şi cele bune.
  Cer scuze, dacă prin ceva V-am obijduit – cinstit că n-am dorit să obijduiesc pe nimeni.
  Am mai scris că aveam încredere în ZDG, dar cu părere de rău încep a îmi pune întrebări.
  Poate că nici nu înseamnă nimica o părere.
  Încă o dată, Vă doresc cele bune!

 5. Vanea Tăutu

  Da ce, Mihai, a tolera un BANDIT la guvernare e mai bine? Europa nu tolerează aşa ceva…

 6. Deportatul

  Vanea-Ion
  “Mihai” tolerează nu doar numai pe un “BANDIT”! Cu părere de rău avem mai mulţi “BANDIŢI”! Dl Ghimpu (PL) este nevoit să “tolereze” “BANDIŢII”, (pentru că cetăţenii masiv pe dînşii îi voteză), ca să fie ireversibilă reorientarea RM de la Rusia spre UE! Cetăţenii fiind MANIPULAŢI de jurnaliştii cumpăraţi şi răscumpăraţi de către “BANDIŢI”
  Cu ce este mai bun un “Vlad” de alt “Vlad”!?
  Oare ai uitat cum pe vremea lui P.Lucinschii, cînd unul din “Vlazi” a “prihvatizat” – făcînduşi avere de multe milioane de Euro, cetăţenii nu primeau salarii, dar pensionarilor li se dădea pensiile cu mare întărziere, dar şi aceia cu “pereche de caloşi” şi un kg de orez!? Ai uitat cum răchetorii-bandiţii acţionau liber?
  În 2011 erau 35 persoane cu averi înregistrate în valoare de peste 30 mln Euro ţi 180 persoane cu venit anual de peste 1 mln lei
  Jurnaliştii “cumpăraţi şi răscumpăraţi” lustruiesc imaginea politicienilor cu milioane de Euro, ponegrindul pe Ghimpu (PL). Rezultatul – PCRM (Voronin, Dodon, …)+PLDM (Filat,..)+PD(Lupu, Diacov, Plahatniuc)= 89 deputaţi, dar PL doar cu 12 deputaţi
  PCRM+PLDM+PD cu oligarhi şi pentru staţionarea Armatei Rusiei se OCUPAŢIE pe teritoriul RM
  Dl Ghimpu (PL) nu are altă ieşire să “să tolereze” pe aceştea din PLDM şi PD – aceştea au promis că sunt pentru reorientarea RM de la Rusia spre UE
  Filat nu-i mai bun ca Plahatniuc, dar nici ca Voronin, Lucinschii, Snegur, Sangheli, Roşca, …
  Filat de ce a ales destrămarea AIE, ca şi Roşca destrămarea ADR!?
  Cine l-a împins pe Filat la vîrsta de 29 ani la “prihvatizare” sub aripa lui Lucinschii?

 7. victor

  ce inseamna ce alege PDM si de ce trebuie anume PD sa aleaga, cind Vlad Plohotniuc e un membru si vice presedinte a PDM-ului ? de ales trebuie sa aleaga anume Filat , Ori AIE si UE sau Comunisti si URSS, aici nu Plohotniuc vine cu mofturi ci Filat plus egoism cronic.

 8. Deportatul

  Victore.
  Şi pe mine mă miră cum de aceştea de la ZDG au devenit în serviciul Lui Filat şi propagandei Rusiei?
  Cît efort au pus de a-l ponegri direct şi indirect pe Dl Ghimpu!?
  Oare jurnaliştii ZDG nu conştientizează că frîna mişcării spre UE este situaţia de conflict din AIE din cauza lui Filat? Filat are aceiaş tactică ca şi Roşca din ADR!
  Dar gata. Lucrul e făcut!
  Pierdusem încrederea în A.Gherasim de la Vocea Basarabiei; şi în N.Negru cu P.Bogatu de la Jurnal Chişinău.
  Mai aveam puţină speranţă în jurnaliştii ZDG. Dar paremi-se …
  Sugestia mea, că acei care pentru un “os da la masa de oligarhi” fac jocul propagandei Moscovei să gîndească ce li se va spune copiilor şi nepoţilor acestora. Trebuie să ştie că tocmai şi strănepoţii celor care au fost cu propaganda Rusiei şi au deportat în a a 1940/41 şi 1944/49 sunt înjosiţi în sate de fapta străbuneilor ce au fost sligile Moscovei
  Să spună cineva că istoria nu se repetă!

 9. Valentin

  Nu sa stie si Gimpu cit de curat este cu toti ministrii lui!!!
  Toti vad doar drumurile deplorabile si banii grei care UE a donat pentru infrastructura !!!
  Gheorge Ghimpu a fost un patriot adevarat si nu cred insituatia asta daca l-ar fi sustinut pe Plahotniuc cu atita infocare!!! El a fost un om curajos SI CU SIMTUL DREPTATII!
  CEEA CE NU SE POATE SPUNE DE FRATELE MAI MIC>
  CONDITIA CA SA FIM PRIMITI IN EUROPA ESTE LUPTA CU CORUPTIA ,
  DEMOCRATIZAREA ORGANELOR DE JUSTITIE NICIDECUM OLIGARHIZAREA LOR !!!
  ACUM IN FATA INTREGII REPUBLICI NI SE DEMONSTREAZA CE INSEAMNA OLIGARHIZAREA SI MAFIOTIZAREA ORGANELOR DE DREPT!!!
  OARE PENTRU ASA JUSTITIE AU LUPTAT TINERII,DOMNUL GHIMPU?!!
  UN ATAC BANDITESC ASUPRA STATULUI!!!IAR MARELE MAFIOT FLUTURA CU HIRTII indoielnice!!!

 10. Deportatul

  Valentin
  1.Repeţi minciunile lui Filat.
  2. Numai M.Ghimpu a emis Decrete de condamnarea comunismului şi de DEMNITATE NAŢIONALĂ faţă de OCUPANTUL RUSIA. Rusia l-a inclus pe Dl M.Ghimpu în lista duşmanilor Rusia. Vezi poziţia lui Filat – http://www.youtube.com/watch?v=hcIt0yjjD6E
  3.În Ministere sunt diferite Direcţii. Cei specialişti vinoveţi de calitatea construirei drumurilor să fie traşi la răspundere
  4.Corupţia este averea de nilioane de Euro a lui Filat, Lucinschii, Voronin prin “prihvatizări” (furt în proporţii foarte mare) cînd aceştea erau la guvernare. Plahatniuc şi-a făcut avere amăgindui, “chiddănindui” pe bogătaşii Lucinschii şi Voronin.
  Corupţia este şi la Vamă cu contrabanda ţigărilor în valoarea de 1 mln Euro, la Fisc, în justiţie
  5.Organile de drept – MAI, Ministerul Justiţiei sunt a lui Filat
  6.Dl M.Ghimpu acum e un simplu Deputat. Filat e Prim-Ministru. Întreaba-l pe Dl Filat de corupţie la Vamă, Fisc, Justiţie, Medicină, Educaţie. Întreaba-l de “Moldova fără sărăcie” şi ce avere are el. Întreaba-l de “Moldova fără Voronin” şi de ce deacuma Voronin e nai bun ca colegii din AIE.
  7.Filat prin destrămarea AIE a organizat “UN ATAC BANDITESC ASUPRA STATULU” – reorientarea cursului RM de la UE spre Rusia. AŞA A PROCEDAT ŞI ROŞCA în 1999 cu ADR

 11. Nicu

  Dupa umila parere, dl Ghimpu a cam dat cu capul in bara, a comis o eroare aproape fatala atunci cand a fost facuta prima tentativa de demitere a papusarului, iar dumnealui s-a comportat ca un politician rasuflat. La cea de-a doua tentativa de detronare a escrocului Plahotniuc, i-a sarit in aparare, l-a ridicat in slavi, zicand ca el, mafiotul, nu mai este primejdios, ca e paine calda. Nu stiu ce a avut in cap cand banditul i-a intins momeala pe care Ghimpu a inghitit-o ca pe o acadea parfumata si, astfel, ignorand prinsipiile, valorile, promisiunile si toate asigurarile promise, a devenit o sfoara in mainile sforarului si papusarului.

 12. stas

  Deportatul ;
  Iarasi ma conving ca stai si imprastii “legendele” lansate de Plahotniuc pentru cei naivi… Plahotniuc o “chidanit” oameni de afaceri ce singuri si-au ridicat afacerile. Locul lui e in fata justitiei, incatusat. Si cu el sa fie toti coruptii ce l-au ajutat la delapidari… Cu asa “democrati” ti-e si groaza sa traiesti in Moldova!

 13. Deportatul

  Nicu, Stas & CO – mai cugetaţi, mai gîndiţi, mai analizaţi!
  Mă cam repet, dar poate că pînă la urmă a-ţi înţelege!
  Filat a-l ştia pe Plahatniuc demult. Filat cu Plahatniuc sunt de aceiaş teapă – amîndoi şi-au făcut averi de sute milioane de Euro prin căi murdare, însărăcind cetăţenii RM. Nu-i apăr nici pe unul. De aceiaş teapă sunt şi Snegur, Sangheli, Lucinschii, Voronin, şi alţi comunişti şi neocomunişti care au “prihvatizat” însărăcind cetăţenii RM; care deasemenea au trădat în folosul întărirei poziţiei Rusiei, ca ocupant, pe o parte din teritoriul RM
  Din partidele votate în Parlament Ghimpu (PL) pentru a reorienta cursul RM de la Rusia a convins Filat, PLDM (care a guvernat cu comunistul, antieuropeanul, antiromânul P.Lucinschii) şi pe Lupu, Plahatniuc (care au colaborat cu Voronin, PCRM) să devină “anticomunişti şi proeuropeni” formând AIE.
  Şi Ghimpu ştia cine sunt Filat cu Plahatniuc, dar pentru a forma AIE trebuiau peste 51 deputaţi, aceştea sunt PLDM+PD+PL. Măcar fără un partid – se destramă AIE, deci şi se stopează cursul proeuropean. Destrămarea ADR de către Roşca în 1999 a readus RM din nou spre Rusia. Filat are aceiaş tactică de destrămarea AIE luptînd cu Plahatniuc, dar şi cu Ghimpu. Fără Plahatniuc, Filat, Ghimpu nu poate fi AIE, deci cursul spre UE. Ghimpu tot cedează. Filat nu doreşte să cedeze. Acum depinde dacă Plahatniuc va ceda la atacurile lui Filat
  Repet – Filat şi Plahatniuc sunt “aceiaş poamă”
  -Fără Filat, dar şi fără Plahatniuc e problematică existenţa AIE, deci şi cursul AIE
  – Filat are aceiaş tactică de conflicte în AIE, ca şi Roşca de conflicte în ADR
  -Părerea mea că peste cîteva luni VOM AVEA ALEGERI ANTICIPATE DIN CAUZA POZIŢIEI CONFLICTUALE A LUI FILAT şi nu-i exclus reorientarea RM spre Rusia
  -Nu-i exclus că Voi, şi mulţi alţii, din nou Ve-ţi vota masiv oligarhii din PCRM+PLDM+PD, care au furat averea statului, însărăcind cetăţenii, şi care sunt de una cu ocupantul Rusia. În acelaş timp din nou puţini vor vota PL împotriva căruia sistematic lucrează propaganda Rusiei şi mass-media oligarhilor din PCRM+PLDM+PD
  ДОБРОЙ НОЧИ МОЛДОВА !!!
  Iată rezultatul că NU SE DOREŞTE A GÎNDI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *