Republica Moldova își schimbă denumirea

De Ziua Independenței, la 25 de ani de existenţă, Republica Moldova îşi va schimba denumirea şi va deveni Republica Moldova a lui Vlad Plahotniuc. Un proiect de lege va fi votat zilele următoare de către majoritatea parlamentară din Parlament.

Această decizie a fost luată la Consiliul Alianţei Pro-Europene din Moldova, după ce s-a constatat că Moldova independentă e tot mai mică, iar proprietatea controlată de coordonatorul Alianţei e tot mai mare. Astfel, politicienii de top ai R. Moldova au declarat că e o ruşine să consemnezi 25 de ani de independenţă a R. Moldova când în acest stătuleţ au rămas doar câteva chestiuţe independente, restul aparţine lui Vlad Plahotniuc. De ce să cheltui bani pe o sărbătoare a unei independenţe micuţe, dacă se poate consemna mai frumos o Dependenţă Mare?

Decizia Alianţei a fost unanimă şi omonimă, Republica Independentă Moldova va fi desfiinţată, iar pe locul ei – creată Republica Moldova a lui Vlad Plahotniuc, cu capitala la Nobil Club.

Etapele de transfer al bunurilor dintr-o republică în alta s-au făcut deja, în mare parte. Băncile au fost transferate cu câţiva ani în urmă, televiziunile au fost transferate în această nouă republică încă de prin 2010, Parlamentul a trecut în subordinea noului stăpân după ultimele alegeri, Guvernul ascultă şi el de noul şef de republică, primarii de oraşe, de sate, preşedinţii de raioane, diverşi funcţionari regionali şi locali trăiesc de mult în Republica Moldova a lui Vlad Plahotniuc. Se formase chiar un ambuteiaj, într-o vreme, căci dădeau buluc primarii în republica nouă a lui Plahotniuc, au şi rupt uşa, a trebuit să fie schimbat uşorul şi să fie lărgită intrarea.

Şi tinerii din diverse partide politice sau proiecte europene s-au lepădat în fugă de tot ce făceau şi s-au mutat în republica coordonatorului. Deja şi copiii nou-născuţi şi-au luat cetăţenia noii unităţi teritorial-politice, fiind botezaţi de nanul Plahotniuc chiar de la naştere, la Centrul Mamei şi Copilului, unde sar din burta mamei direct în cutia albastră cu pamperşi de la Edelweiss. De lumea sportivă nu mai face să discutăm, stă deputatul luptător Constantin Ţuţu la uşa republicii coordonate, şi sportivul care nu se închină la intrare, vede imediat zdupacul de care a murit Veretca.

În acest an se va finaliza şi cu trecerea definitivă a Preşedintelui R.Moldova în subordinea noii Republici a lui Vlad Plahotniuc. Pentru aceasta votanţii sunt pregătiţi cu zahăr venit din ajutoarele umanitare, dar şi cu reportaje despre judecarea nesupuşilor, difuzate în fiecare zi la televizor. În general, la consiliul Alianţei, s-a stabilit că va exista un număr oarecare (nu foarte mare) de nemulţumiţi de noua republică. Pentru ei, se face loc în închisori. Şi deoarece nu sunt bani de construit o închiosoare nouă, s-a decis să se organizeze o amnistiere, dedicată creării noii Republici a lui Vlad Plahotniuc. După ce ”bratvaua” va fi eliberată, pe paturile lor de închisoare vor lua loc câţiva rebeli nesocotiţi, printre care niscaiva politicieni din opoziţie, câţiva activişti şi experţi şi poate vreo doi jurnalişti. În rest, nu e nevoie de mulţi arestaţi, important e ca la toate televizoarele să fie arătate imagini cât mai înspăimântătoare despre ce li se întâmplă rebelilor.

În noua republică a lui Vlad Plahotniuc paşapoarte nu vor exista. Cetăţenii se vor putea legitima cu un selfie făcut cu coordonatorul general. Pentru aceasta, la hotel Nobil, va fi rezervată o cameră bine amenajată, unde, în zile şi la ore anumite, îşi vor putea face pe rând, sau în grupuri mici, selfie-paşaportizare cu Vlad Plahotniuc. Fetele cu ţinută de fotomodel vor fi primite fără rând.

Pentru cei cu care coordonatorul nu va avea plăcerea să îşi facă selfie (oamenii sărac imbrăcaţi sau cei cu respiraţia urât mirositoare) la Piaţa Centrală va fi instalat un monument al lui Vlad Plahotniuc, care este de câţiva ani sculptat de socrul său, plasticianul Emil Childescu. Cetăţenii simpli îşi vor obţine astfel selfie-ul de cetăţean al Republicii lui Plahotniuc făcând o poză zâmbind monumentului. Pe soclu va fi instalat şi un telefon mobil second hand, pentru cei care nu au telefon cu cameră incorporată, iar fotografia de selfie va fi purtată de cei care nu au mobile pe un stick de memorie la gât, prins de o aţă cu drapelul UE.

Noile paşapoarte-selfie nu vor costa nimic. În general, cetăţenii de rând nu vor mai avea treabă cu banii, căci nu vor mai exista întreprinderi necontrolate de coordonator, bănci necontrolate de coordonator, iniţiative financiare necontrolate. Totul va avea stăpân, oamenii doar vor trebui să lucreze şi în timpul liber să asculte şi să accepte ce li se spune la televizor.

Bloggerii de serviciu vor dispărea, căci nu vor mai avea de lucru, totul va fi deja aşa cum au vrut bloggerii plătiţi de partid. Inclusiv comentatorii pro-Plahotniuc, care vor comenta critic la acest articol, nu vor mai avea atunci ce face.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *