CEC spune câți bani vor putea fi virați în conturile concurenților electorali la alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul mijloacelor financiare care vor putea fi virate în contul grupurilor de inițiativă, în fondul electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și în fondul electoral al participanților la referendumul republican consultativ care va avea loc în aceeași zi.

Plafonul general al mijloacelor financiare care pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, constituit de către partidele politice, organizațiile social-politice și blocurile electorale pentru susținerea candidaților în 51 circumscripții uninominale constituie 3 136 500 lei.

În contul bancar „Destinat grupului de inițiativă”, constituit pentru susținerea candidatului independent, a fost stabilit un plafon în mărime de 61 500,0 lei.

Totodată, CEC a stabilit și plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în fondul electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Conform prevederilor normative, plafonul mijloacelor financiare pentru fiecare concurent electoral în circumscripția națională este de 86 871 855,75 lei, iar pentru fiecare concurent electoral în circumscripția uninominală – în mărime 1 845 000,00 lei.

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al participanților la referendumul republican consultativ din data de 24 februarie 2019, a fost stabilit în mărime de 43 450 053,38 lei.

În același context, a fost a decis cuantumul creditului fără dobîndă acordat concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În acest fel, pentru fiecare partid politic, organizaţie social-politică şi bloc electoral, în cazul alegerilor parlamentare în circumscripţia naţională  valoarea acestuia este de 50 000 lei, iar pentru candidaţii la funcţia de deputat în Parlament, desemnaţi de partide politice, organizaţii social-politice şi blocuri electorale, precum și pentru  candidaţi independenţi, în cazul alegerilor parlamentare în circumscripţii uninominale – 10 000 lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *