Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   PODCAST/ Da' noi pe cine…

PODCAST Da’ noi pe cine votăm? Alegerile locale: mituri și perspective | Podcast „Tinerii de Gardă”, ep. 6

În cadrul ultimelor scrutine naționale, rata de prezență a tinerilor la urnele de vot oscilează între 37 și 51%. Noi credem că putem mai mult. Tinerii de Gardă se reunesc într-un nou episod de podcast, de data aceasta despre alegerile locale.

Când am vrut să găsim motivele neparticipării la vot, am realizat că în societate sunt înrădăcinate niște mituri și stereotipuri despre alegeri și procesul electoral. Ele sunt transmise din generație în generație și contribuie ca fiecare segment de vârstă să cadă pradă dezamăgirii și să nu iasă la urnele de vot. În acest episod, dezbatem aceste mituri și îți oferim nenumărate motive ca pe data 5 noiembrie să votezi pentru candidatul sau candidata care te reprezintă. La fel, punem alegerile locale în perspectivă și te convingem de miza acestui scrutin.

Închipuiți-vă pentru un minut o lume unde cealaltă jumătate a tinerilor din Republica Moldova iese la vot. Cum ar arăta localitățile noastre, dacă tinerii și tinerele ar fi reprezentați în primării? Noi vrem să trăim această nouă realitate. Pe 5 noiembrie, nu sta acasă.

Recomandări din partea casei (materiale utile din partea redacției Ziarul de Gardă):

_________________

Podcastul „Tinerii de GARDĂ” este realizat de Colegiul Tinerilor de la Ziarul de Gardă și poate fi ascultat pe YouTube, zdg.md, dar și pe toate platformele majore de podcasting sub pagina „Ascultă ZdG”🎧

#Podcast_Tinerii_de_Gardă

Follow, Like, Share ZdG Facebook, ZdG Instagram, ZdG Telegram

Celelalte episoade ale podcastului „Tinerii de Gardă pot fi găsite AICI.