Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Moldovenii din diaspora, îngrijorați…

VIDEO Moldovenii din diaspora, îngrijorați că la unele secții nu vor ajunge buletine de vot

Moldovenii aflați peste hotare sunt îngrijorați că la unele secții de votare nu vor ajunge buletine. Este vorba de secții din Germania și Marea Britanie. Totodată, CEC a anunțat despre aglomerații și la mai multe secții de votare din Italia.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.