Principală  —  Ştiri   —   Aglomerații la secțiile de votare…

Aglomerații la secțiile de votare de la Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna, Brescia. Consulatul recomandă deplasarea spre secții din vecinătate

Consulatul General al R. Moldova la Milano, Italia atenționează alegătorii de la Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna și Brescia să se deplaseze spre secțiile din vecinătate, întrucât cozile sunt foarte mari.

„Din cele observate, sunt cozi mari de așteptare în orașele menționate, astfel, rugăm cetățenii care doresc să-și expirme dreptul la vot de a se deplasa la una din secțiile de votare din vecinătate, precum ar fi:

– din or. Parma: aveți cea mai apropiată secție la Reggio Emilia: str. via Jules Emile Massenet, 19;

– din or. Bologna: aveți cea mai apropiată secție la Ferrara: Via Gaetano Pesci n. 181,

– din or. Mestre: aveți secții în apropiere la Treviso (str. Strada Terraglio 140, ), sau la Padova 2 secții (Via Diego Valeri, 17 sau Via Milazzo 22)

– în or. Milano: secția mai spațioasă este pe Via Tortona 27, timpul de așteptare fiind de cc. 10-15 min.

– din or. Verona: cea mai apropiată secție la Mantova (Via Facciotto 7).

Menționăm că și secția de votare din or. Brescia este suprasolicitată și rugăm doritorii care intenționează să exercite dreptul la vot să se deplaseze la secția de votare din or. Bergamo (Largo Roentgen, nr. 3 ). De asemenea, reiterăm că secția de votare din Milano – Via Boscovich 42 este suprasolicitată și recomandăm să vă apropiați la Secția de Votare din Milano – Via Tortona 27, unde termenul de așteptare este de cc. 15 minute”, se spune în mesajul Consulatului.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.