Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Usatîi, contrazis de generalul Nicolae…

Usatîi, contrazis de generalul Nicolae Alexei. „Se pupa cu „Micu” prin pădure”

Renato Usatîi a mărturisit de ce generalul Nicolae Alexei nu a apărut pe listele formaţiunii „Patria”. Acesta spune că el ar fi vrut să-l includă pe listele partidului său, dar a fost informat că Gheorghe Cavcaliuc, şeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei ar colecta informaţii compromiţătoare despre el. Nicolae Alexei susține însă că Usatîi nu are dreptate.

renat„Am auzit că a lovit pe cineva cu motocicleta cu trei ani în urmă, că se pupa cu „Micu” (Petru Popovici-Gâlcă, hoţ în lege, ,n.r. ) prin pădure. Cavcaliuc aduna informaţii asupra lui, că n-a dus nici un dosar până la capăt. Eu nu-l cunosc, că atunci când o activat, eram copil, dar vroiau să-l distrugă pe moş”, ne-a zis Usatîi, acum câteva zile, când partidul său încă nu era exclus din actuala campanie electorală.

„I-am spus că pe urmă ai apărea, ţi-ai lua funcţia, că omul nu căuta mandat de deputat, dar meseria lui care şi-a făcut-o toată viaţa. El mi-a zis „domnule Usatîi eu vreau să lupt cu bandiţii. Renato eu am materiale pe toţi aceştia care azi îs demnitari tare cinstiţi şi ei au o frică de mine, doamne fereşte”. Usatîi crede că anume din aceste motive angajaţii IGP s-ar fi mobilizat şi au început să adune materiale compromiţătoare împotriva generalului.

Contactat de reporteii ZdG, Gheorghe Cavcaliuc a refuzat să comenteze afirmaţiile liderului partidului ”Patria”, pe motiv că acesta este politician.

După mai multe încercări, ZdG l-a găsit pe Nicolae Alexei. Acesta ne-a spus ca a fost contactat de către Usatîi în ziua când a apărut filmuleţul în care generalul l-a reţinut pe hoţul în lege, Karamalak, iar Renato Usatîi apărea şi el în rândul celor arestaţi. Atunci, liderul formaţiunii „Patria” i-ar fi propus să apară la o conferinţă de presă unde să dezmintă aceste informaţii.

„Eu nu am ştiut că Usatîi o să-mi propună să candidez pe listele partidului său, a fost o surpriză pentru mine. Da, atunci nu am vrut să refuz în faţa camerelor de luat vederi şi chiar momentan m-am gândit că voi pute să continui dosarele pe care le am asupra mai mult demnitari care acum se află la putere. Însă, după conferinţă, am stat de vorbă cu el vreo două ore şi jumătate la sediul formaţiunii sale şi i-am spus că nu voi putea candida pe lista formaţunii sale”, susține Nicolae Alexei. De asemenea, generalul afirmă că niciodată nu a vorbit cu Usatîi despre postul de ministru la MAI. „Nici nu avea cum să obţină astfel de funcţii fiindcă era puţin probabil că după alegeri va reuşi să preia guvernarea”, precizează acesta.

Nicolae Alexei numeşte „prostii” spusele lui Usatîi precum că reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei ar fi adunat asupra sa materiale compromiţătoare, fiindcă acestea nu ar exista. „Eu pe motocicletă nu am mai mers, cred că de vreo 30 de ani, cam de când un camion m-a lovit pe mine şi pe un prieten în timp ce mergeam pe acest transport. Cu „Micu” m-am văzut când l-am interogat în 1999 şi atât”, ne-a zis Nicolae Alexei.