Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cancerul – boala de care…

Cancerul – boala de care suferă 48.000 de cetățeni ai R. Moldova

Datele statistice arată că peste 48.000 de persoane din ţară sunt diagnosticate cu cancer, iar la fiecare a patra persoană maladia este depistată în faza terminală.

În acest sens, premierul Pavel Filip a propus ca Ministerul Sănătăţii să organizeze un Centru endoscopic de screening al cancerului de colon în cadrul Institutului Oncologic, prin contractarea serviciilor din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Totodată, Ministerul urmează să revizuiască tarifele pentru serviciile medico-sanitare şi să prezinte spre aprobare Executivului un proiect care să prevadă tarife accesibile.

De asemenea, urmează să fie întreprinse măsuri concrete de îmbunătăţire a serviciului de radioterapie pentru cancer, oferind radioterapie eficientă şi promovând o politică de preţuri accesibile. În acest scop, va fi încurajată implicarea mediului de afaceri în îmbunătățirea calității vieții prin aplicarea mecanismelor de responsabilitate corporativă socială și colaborarea cu parteneri de dezvoltare.