Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ! Leancă rămâne în…

ULTIMA ORĂ! Leancă rămâne în cursa electorală: „vă propun a treia cale”

facebook.com/iurie-leanca

Candidatul PPEM la alegerile prezidențiale, Iurie Leancă, rămâne în cursa electorală. Acesta a declarat că decizia a fost luată după discuții și consultări cu membrii partidului.

Liderul PPEM a recunoscut că acum câteva zile a examinat opțiunea de a se retrage din cursa electorală pentru a oferi mai multe șanse candidatei PAS, Maia Sandu și a nu admite ca în turul doi să acceadă Marian Lupu. În același timp, acesta a declarat că după decizia liderului PDM de a abandona cursa, a hotărât să rămână pentru a nu permite lui Igor Dodon să obțină victorie dn turul I.

„Evenimentele din ultimele zile au creat o situație de-a dreptul dramatică. În acest moment, există un pericol uriaș pentru Moldova. Acum, la această oră, nimeni nu mai poate să prevadă evoluția rezultatelor electorale. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Alegătorii își aleg singuri opțiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid. Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieși masiv la vot și, de aceea, există riscul ca dânsul să câștige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală.

Drept urmare, am decis să rămân în cursă. Am decis să continui să mă bat pentru viitorul Moldovei.

Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieși masiv la vot și, de aceea, există riscul ca dânsul să câștige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală.”, a declsarat Iurie Leancă.

La 26 octombrie, Leancă a menţio­nat că deci­zia can­di­da­tu­lui PDM i-a luat pe toţi prin sur­prin­dere şi a schim­bat multe momente pe eşi­chi­e­rul poli­tic.