Patru tentative de vot multiplu și 17 secții FĂRĂ curent electric

13 secții de votare din raionul Hâncești, trei secții din Cantemir și o secție din or. Codru au rămas fără curent electric. Maxim Lebedinschi, membru CEC a declarat însă că procesul de vot nu a fost afectat.

„Toate secțiile activează în continuu. Resursa energetică de la baterii le permite operatorilor să proceseze datele în continuare a cetățenilor care votează, respectiv procesul electoral nu este afectat”, a declarat Lebedinschi.

Acesta a declarat că pe parcursul zilei de astăzi poliția a documentat mai multe incidente în cadrul secțiilor de votare, printre care prezentarea persoanelor la vot în stare de ebrietate și manifestarea comportamentului agresiv, dar și  și refuzul cetățenilor de a părăsi sediul.

Totodată, membrul CEC a menționat că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a fost sesizat de instituția electorală și a deschis o cauză penală privind falsificarea rezultatelor alegerilor în baza a două incidente referitor la tentativele de vot multplu.

Pa parcursul zilei CEC a fost informat despre o tentativă de fraudare a alegerilor în s. Bulboaca, r. Briceni, unde s-a depistat că trei persoane care figurează că au votat în această localitate au încercat să voteze peste hotare, în F. Rusă și Franța.

Un un caz similar a fost înregistrat și în s. Șișcani, Nisporeni, dar și în Varnița, r. Anenii Noi.

Zia­rul de Gar­dă te ține la curent cu cele mai impor­tan­te eve­ni­men­te ale zilei de astăzi.

Urmărește LIVE TEXT: Alegem Președintele R. Moldova

Foto simbol: argument-cs.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.