Astăzi urmează să fie convocată ședința Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM

Parlamentul R. Moldova a încheiat recepționarea dosarelor pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Amintim că pentru concurs și-au depus dosarele nouă candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu.

În acest sens, Andrian Candu, președintele Parlamentului, va convoca astăzi, 23 februarie, ședința Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul căreia vor fi examinate dosarele de concurs.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. andrei balan

    Din aceasta comisie i s-a propus sa faca parte si lui Igor Botan, insa acela a renuntat. Se pare ca cei din Platforma DA sunt buni numai cu vorbele, insa cind le acorzi posibilitatea de a conlucra, ei refuza. Asta denota faptul ca Platforma nu-i cointeresata in dreptate si stabilitate, ei vor dezordine.

  2. Aurel

    Sperăm de data asta să fie ales acel candidat care întrunește condițiile profesionale cît și cele de integritate, ori de numirea unui nou șef la BNM depinde și semnarea unui nou acord intre RM și cei de la FMI.

  3. Livia Tataru

    Sa fie ales un candidat profisionalist demn de acesta functie , ca sa nu avem caz repetat ca Draguțan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *