Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: 28 de angajaţi…

Ultima oră: 28 de angajaţi vamali au fost reţinuţi

Până la această oră, 28 de angajaţi vamali au fost reţinuţi în urma descinderilor procurorilor anticorupţie şi CNA. Operaţiunea continuă, anunță Centrul Național Anticorupție.

Astăzi, ofi­țe­rii Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție (CNA) și pro­cu­ro­rii anti­co­rup­ție au efectuat mai multe per­che­zi­ți­i atât la punc­tele de tre­cere a fron­ti­e­rei Palanca și Tudora, cât și la domi­ci­li­ile vame­și­lor.

„Acțiu­nea de astăzi are la bază infor­ma­ții și mate­ri­ale ope­ra­tive fur­ni­zate de către Direc­ția Secu­ri­tate Internă a Ser­vi­ci­u­lui Vamal”,  se arată într-un comu­ni­cat emis de șeful SV, Vita­lie Vra­bie.

Des­cin­de­rile pro­cu­ro­ri­lor și ofi­țe­ri­lor anti­co­rup­ție au gene­rat extin­de­rea  tim­pu­lui de aștep­tare în pos­tu­rile Palanca și Tudora. În acest sens, șeful Ser­vi­ci­u­lui Vamal anunță că a soli­ci­tat adu­ce­rea de per­so­nal supli­men­tar din alte ture și, dacă va fi nevoie, va fi impli­cat și per­so­nal din alte sub­di­vi­ziuni.

„În ceea ce pri­vește inves­ti­ga­ția ini­țiată de orga­nele de anchetă, ne abți­nem de la orice comen­ta­rii până ce ope­ra­țiu­nile de astăzi vor fi inte­gral fina­li­zate și vom avea decla­ra­ții ofi­ci­ale din par­tea anche­ta­to­ri­lor. Ser­vi­ciul Vamal a spri­ji­nit atât  ope­ra­țiu­nea de azi a pro­cu­ro­ri­lor anti­co­rup­ție, cât și acțiu­nile pre­mer­gă­toare aces­teia.”, comu­nică Ser­vi­ciul Vamal.