Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Toți cei șase candidați…

(VIDEO) Toți cei șase candidați care aspiră la șefia Procuraturii Generale, admiși la etapa următoare

Toți cei șase candidați înscriși în concursul pentru funcția de procuror general au fost admiși la următoarele etape de verificare. În ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, dosarele depuse de  aceștia au fost aprobate ca fiind complete, iar candidații au fost informați despre următoarea etapă, testarea le detectorul comportamentului simulat – poligraful.

Sursa Video: www.ZdG.md

Candidații care aspiră la șefia Procuraturii Generale au prezentat dosare care conțin cererea de înscriere în concurs, CV-ul, diploma de studii, copia carnetului de muncă, scrisoarea de motivare, cazierul judiciar, declarația de avere și interese personale, declarația privind conflicul de interese și declarația pe propria răspundere, precum și conceptul de management și dezvoltare instituțională a procuraturii pentru următorii șapte ani.

În următoarele cinci zile pe site-ul PG urmează a fi făcute publice CV-urile candidaților, scrisoarea de motivare și conceptul propus pentru dezvoltarea instituțională a procuraturii.

Până la 21 noiembrie toți candidații urmează să treacă etapa controlului medical, iar în privința candidațior Igor Serbinov și Ruslan Cașu va fi inițiată verificarea de către SIS, deoarece în ultimii doi ani aceștia nu au fost supuși unor astfel de verificări,  spre deosebire de ceilalți candidați.

Cei șase candidați înscriși în concurs sunt Eduard Harunjen, pro­cu­ror gene­ral inte­ri­mar, Vio­rel Morari, procurorul-șef al Pro­cur­ta­tu­rii Anti­co­rup­ție, Igor Popa, pro­cu­ro­rul muni­ci­pi­u­lui Chi­și­nău, Igor Ser­bi­nov și Iurie Garaba, adjunc­ții pro­cu­ro­ru­lui gene­ral inte­ri­mar și Ruslan Cașu, pro­cu­ror în Pro­cu­ra­tura sec­to­ru­lui Cio­cana.