Percheziții la Primăria Chișinău

Ofițerii CNA efectuează percheziții la Primăria Chișinău.

„18 percheziții au loc la această oră în cadrul a 35 de cauze penale ce vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, în care sunt vizați angajații Primăriei Chișinău, reprezentanți ai altor autorități ai administrației publice locale, angajați vamali și agenți economici. Este vorba despre câteva zeci de cazuri, documentate de ofițerii CNA și procurori, unde se constată oferirea și perceperea diferitelor sume de bani pentru urgentarea unor acțiuni ale reprezentanților primăriei privind recepția finală a lucrărilor de construcție efectuate de persoane fizice și juridice”, a declarat Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

Din biroul Direcției Autorizare și Disciplină în Construcție au fost ridicate mai multe mape cu documente. În același timp, Centrul Național Anticorupție a desfășurat percheziții și la domiciliul lui Vasile Olaru, şeful Direcţiei Autorizare în Construcţii a Primăriei Chişinău, iar automobilul acestuia a fost verificat, după care Vasile Olaru a plecat fiind însoțit de ofițerii CNA.

„Nu cunosc toate detaliile și nu pot infirma faptul că ei ar putea fi implicați în astfel de acțiuni. Nu am nicio dovadă. Trebuie ca ancheta să aibă loc și persoanele responsabile să se pronunțe. La autorizarea construcțiilor poți să nu fii atent la proiectul construcției, dar la recepția finală nu îți poți permite să nu fii atent. Sunt interesat să văd unde a fost veriga slabă”, a declarat viceprimarul Nistor Grozavu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *