Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Motivul amânării ședinței de judecată…

Motivul amânării ședinței de judecată în dosarul Șor

Ședința de judecată în dosarul Șor a fost amânată până pe data de 7 februarie. „Apărarea a cerut ca ședința să fie amânată din motiv că al doilea avocat se află pe foaie de boală. La acest dosar lucrează doi avocați și considerăm că nu este corect să se desfășoare ședința în absența unuia dintre ei”, a declarat Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor.

Totodată, avocatul a spus că așteaptă un răspuns de la Curtea de Apel cu privire la contestarea ultimei decizii de a i se prelungi mandatul de arestare pe numele lui Ilan Șor, cu încă 30 de zile, hotărâre luată de către magistrații Judecătoriei Buiucani pe data de 17 ianuarie.

Menționăm că primarul orașului Orhei, Ilan Șor, este învinuit de escrocherie şi spălare de bani, a fost trimis în judecată. Procurorii îl acuză pe Şor de faptul că timp de trei săptămâni, între 4 şi 25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Suma a fost confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală, anunţa Serviciul de Presă al Procuraturii Generale (PG).