Militar al Armatei Naţionale a fost învinuit de comiterea unui accident rutier soldat cu deces

Procuratura militară Bălţi anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui militar prin contract al Armatei Naţionale de comiterea accidentului rutier soldat cu decesul unui pasager.

Cazul a avut loc în noiembrie 2015, când aflându-se în concediu de odihnă şi conducând automobilul personal, militarul se deplasa prin s. Alexăndreni, raionul Edineţ. Fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat şi fără permis de conducere, acesta a pierdut controlul asupra volanului şi a derapat, tamponându-se într-o plită de beton. În urma accidentului rutier, pasagerul care era la fel militar prin contract a decedat pe loc.

În urma probatoriului prezentat de procurori, învinuitul şi-a recunoscut vina integral în comiterea infracţiunilor incriminate şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dacă învinuitul va fi găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere soldate cu decesul unei persoane, precum şi de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat fără permis de conducere, acesta riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *