Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Decizia integrală a CSJ…

DOC Decizia integrală a CSJ prin care a fost menținută încheierea CA Bălți privind anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa pentru Primăria Bălți

Foto via Facebook

A fost făcută publică încheierea integrală a Curții Supreme de Justiție (CSJ), din 5 decembrie, prin care a fost respins recursul avocaților Marinei Tauber și respectiv menținută încheierea Curții de Apel (CA) Bălți privind excluderea candidatei Partidului Politic ȘOR din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Colegiul Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al CSJ, în componența magistraților Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh, a menținut decizia CA Bălți prin care Marina Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, a fost exclusă din cursa electorală pentru Primăria din Bălți.

Conform art. 74 și art. 75 din Codul electoral și în conformitate cu art. 230 și art. 246 din Codul administrativ, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție dispune: recursul depus de concurentul electoral Partidul Politic ,,Şor” și candidatul acestuia la funcția de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se menționează în decizia CSJ.

Decizia CSJ:

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți.

Citiți și: DOC/ Cum motivează Judecătoria Bălți excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursa pentru Primăria Bălți

Decizia vine după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat inclusiv pe parcursul ultimelor două nopți și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Turul doi al alegerilor pentru Primăria de la Bălți – SUSPENDAT. Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond privind excluderea Marinei Tauber din cursă