Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost stabilită data primei…

A fost stabilită data primei ședințe de judecată la care va fi examinată cauza penală de învinuire a lui Alexandr Stoianoglo în depășirea atribuțiilor de serviciu

Prima ședință de judecată la care va fi examinată cauza penală în care procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu a fost programată pentru 27 decembrie curent.

Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost trimisă în judecată la 13 decembrie curent. Pe acest capăt de acuzare lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne i se incriminează că la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă intenționat ar fi acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990 lei.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu, termenul fiind prelungit de mai multe ori.

Pe 3 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe numele lui Stoianoglo, pe un termen de 20 zile.

La 9 decembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a înlocuit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo cu liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.