Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Orice agresiune militară împotriva Ucrainei…

„Orice agresiune militară împotriva Ucrainei va avea consecințe grave și costuri masive”. Secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă a avut o întrevedere cu secretarul de stat adjunct al SUA

Sursa foto: Reuters

Secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), Stefano Sannino, și secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, s-au întâlnit miercuri, 12 decembrie, la Bruxelles, pentru a discuta despre faptul că Rusia continuă să aducă trupe în apropierea graniței cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat al SEAE, Stefano Sannino și Wendy Sherman au reiterat că UE și SUA vor coopera pentru „principii și valori comune”. Aceștia au accentuat sprijinul UE și SUA pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și au subliniat necesitatea ca Rusia să pună în aplicare pe deplin acordurile de la Minsk.

În cadrul întrevederii, secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă și secretarul de stat adjunct al SUA au reiterat că orice agresiune militară împotriva Ucrainei va avea „consecințe grave și costuri masive”.

„Aceștia au discutat și despre angajamentele diplomatice bilaterale și multilaterale în urma propunerilor prezentate de Federația Rusă privind aranjamentele de securitate în Europa. UE și SUA rămân în contacte strânse și își continuă interacțiunile la diferite niveluri, ca parte a unui parteneriat de durată și a angajamentului comun față de securitatea și cooperarea transatlantică”, potrivit comunicatului emis de SEAE.

Grupul de investigații Conflict Intelligence Team (CIT) a anunțat despre transferul militarilor ruși și a echipamentelor militare din Siberia de Est și Orientul Îndepărtat în regiunile de vest ale Federației Ruse. Acest lucru este menționat pe site-ul CIT, relatează Novaya Gazeta.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că armata rusă a început exerciții în regiunile limitrofe cu Ucraina. La ele participă aproximativ 3 mii de persoane și aproximativ 300 de unități de echipament militar.