Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Secretarul general al Guvernului și-a…

Secretarul general al Guvernului și-a dat demisia

Victor Bodiu, secretarul general al Guvernului, şi-a dat demisia. Cererea de demisie a şefului Cancelariei de stat a fost aprobată astăzi, 22 decembrie, la şedinţa Guvernului. Iurie Leancă a  declarat că Bodiu ar putea să se regăsească în următoarea componență a Guvernului. Funcțiile de secretar general vor fi preluate de Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului.

cms-image-000007502„Noi ne-am prezentat demisia şi el a spus că este de datoria lui să ne urmeze. Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii noștri vor zbura în afara țării și vă aduc aminte de spațiul comun european în care dumnealui a jucat un rol important. Este un om tânăr. Eventual se va regăsi în noua componență a Guvernului. Deocamdată, îi spunem mulțumesc și să vedem după anul nou dacă ne regăsim și nou în noul guvern”, a spus Iurie Leancă.

Victor Bodiu susține că plecarea sa este o decizie personală: „Am spus nu o dată – am acceptat să vin din sectorul privat în cel public pentru că am considerat că este datoria mea civică să pun umărul la relansarea R. Moldova pe orbita unei dezvoltări durabile, cu o economie, o administrație și o democrație funcționale. Acum, când după votul din 30 noiembrie am asigurat continuitatea acestui proces, am decis să răspund unor noi provocări”, a spus oficialul.

Menționăm că Victor Bodiu, din ianuarie 2010, este șeful Cancelariei de Stat a Guvernului R. Moldova. Anterior, din septembrie 2009 a deținut funcția de ministru de stat. La 10 aprilie 2011 a fost anunțată candidatura lui Victor Bodiu la funcția de primar al mun. Chișinău din partea PLDM, dar, ulterior, acesta s-a retras în favoarea candidatului liberal Dorin Chirtoacă.