Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Polițistul „nu mai era polițist”,…

Polițistul „nu mai era polițist”, după ce a fost învinuit de moartea unui om

În noiembrie 2013, ZdG scria în articolul „Un taximetrist, un poliţist băut, un mort şi două ipoteze contradictorii: Cine minte?” despre un accident rutier petrecut în centrul Chișinăului în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2013, aproape de ora 02.00. În acel accident au fost implicați un poliţist operativ din cadrul Brigăzii De Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”,Ion Ciorici şi un taximetrist, Andrei Racicovschi. În urma accidentului, un tânăr, Dorin Iațco, pasagerul aflat pe bancheta din spate a taxiului, a decedat, iar soţia acestuia, Natalia, a fost transportată de urgenţă la spital.

Primele informaţii arătau că omul legii se afla sub influenţa alcoolului, doar că nici el, nici taximetristul nu-şi recunoșteau vina, declarând că au condus perfect regulamentar și au trecut ambii la culoarea verde. Rudele victimei, dar şi colegii taximetristului susţineau însă că singurul vinovat al accidentului rutier ar fi poliţistul, care ar fi încercat în aceste zile să influenţeze lucrurile pentru a fi scos nevinovat.

Între timp, urmărirea penală pe marginea acestui caz a ajuns pe ultima sută de metri. Ghenadie Homițchi, procurorul care gestionează dosarul ne-a spus că acum se așteaptă rezultatele expertizei medico-legale cerută repetat de către soția victimei, Natalia Iațco. Procurorul ne-a mai spus că, între timp, deși inițial ambii șoferi erau urmăriți penal, Ion Ciorici a fost pus sub învinuire, expertiza demonstrând faptul că acesta a urcat băut la volan. Totuși, Homițchi afirmă că, s-a stabilit că acesta nu era polițist în momentul comiterii accidentului, dându-și demisia cu câteva zile înainte. Totuși, atunci când ZdG scria despre caz, superiorii lui Ciorici confirmau că acesta încă activa la Fulger, nefiind nici măcar suspendat din funcție. Cel mai probabil, susțin surse din poliție, Ciorici a depus cerere de demisie după accident indicând o dată anterioară. ZdG va m monitoriza cazul și va reveni la subiect atunci când urmărirea penală va fi finisată.

V.M.