Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   O nouă problemă pentru Renato…

O nouă problemă pentru Renato Usatîi

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității (CPPEDAE) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile rasiste din discursul politic făcut public de Renato Usatîi la conferința sa de presă.

Astfel, CPPEDAE a demarat procedura privind aprecierea acestor declarații, urmînd să stabilească, prin prisma Legii nr. 121/25-05-2012 cu privire la asigurarea egalității, dacă se face vinovat de discriminare exprimată prin discurs rasist.

Amintim faptul că Renato Usatîi în cadrul unei conferințe de presă din 15-09-2014, a utilizat expresiile ”țigan murdar și puturos” și ”țigan terminat” (n.r. original: конченый) asociindu-le unui lider politic de la Chişinău.

Totodată, CPPEDAE solicită reclamatului prezentarea, pînă la 29 septembrie 2014, explicaţiile de rigoare vis-a-vis de utilizarea și necesitatea expresiilor respective în discursul său politic, dar și prezența acestuia la ședința de audieri.

Menţionăm faptul că şedinţa de audieri va avea loc pe data de 08 octombrie 2014, la ora 11:30 în sala de şedinţe a CPPEDAE, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 180 bir. 616. Şedinţa se va desfăşura în formă deschisă, subiectul dat fiind de interes public.