Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Mitropolitul Vladimir despre vacanţele la…

Mitropolitul Vladimir despre vacanţele la mare şi femei

În decembrie 2006, mitropolitul Vladimir apărea în revista VIP Magazin. Acesta a vorbit acolo, inclusiv despre vacanţele pe care le petrece la mare, dar şi despre eventualele femei din viaţa sa.

„În acest moment, mă gândesc că dacă nu ar fi fost mitropolit, ar fi putut fi orice, însă oricum lider. În plus, ar fi putut fi soţ, tată. Nu mă pot abţine să-i adresez câteva întrebări necuviincioase. A iubit vreo femeie? Nu-şi doreşte copii? Nu îl încearcă vreo tentaţie? Este totuşi un bărbat atrăgător, bogat, influent.  Răspunsurile pe care le primesc sunt, cum era şi de aşteptat, deloc incendiare. “Aveam prietene, dar totul era ca în copilărie. Mergeam împreună la păscut vacile sau la iaz. Mai mult decât atât însă nu s-a întâmplat nimic. Era şi altă educaţie pe atunci, aşa că nu prea am ce vă povesti. Cât despre familie, nu regret nici o clipă. Acesta este drumul meu, pe care l-am ales conştient”, scrie VIP MAGAZIN.

„Ce face un mitropolit în concediu? Vădit amuzat de întrebare, ÎPS Vladimir spune că în majoritatea cazurilor merge acasă, la părinţi. Uneori, la mare. Aici simt că vreau detalii. “Bineînţeles că atunci când merg la mare, caut un loc mai retras, unde să nu mă cunoască lumea. N-aş vrea să spună: Iaca, a venit şi ăsta la scăldat!”.

Pentru un moment, mă gândesc cum se odihnesc majoritatea moldovenilor la mare – mă refer la  atributele estivale obligatorii: discoteci, beţii, sărituri cu paraşuta, trasul pe banană…Fiindcă mi-l imaginez cu greu în această ipostază pe ÎPS, insist asupra unor detalii. “Evident că de îmbătat nu mă îmbăt niciodată şi nici în spectacole publice nu mă dau. De obicei, merg la mare cu prietenii, preoţi în mare parte, cu familiile lor. Într-o astfel de componenţă nu este greu să respectăm decenţa. În general, ne străduim să nu atragem atenţia nimănui”, scrie VIP MAGAZIN.

Textul integral îl vedeţi AICI.