Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Distincțiile lui Nicolae Timofti nu…

Distincțiile lui Nicolae Timofti nu sunt pe placul unor distinși

Loretta Handrabura, viceministra Ministerului Educației, a refuzat medalia „Meritul Civic” care i-a fost conferită de către președintele țării Nicolae Timofti. Viceministra a cerut ca numele său să fie exclus din lista celor decoraţi. Despre aceasta, viceministra Educației a notat într-o postare pe o rețea de socializare.

658x0_3femeia„Mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat cu prilejul distincției oferite! Țin să vă comunic că lipsa mea de reacție se explică prin faptul că, prin scrisoarea din 29.07.14 către președintele R. Moldova, am refuzat medalia solicitând să fiu exclusă din listă”, scrie Handrabura.
De asemenea ea explică de ce a luat această decizie: „Prefer să rămân cu experienţa acumulată în calitate de negociatoare a Acordului de Asociere R.M.-UE, responsabilă de cap. IV Contacte interumane şi satisfacţia că, asistată de o echipă de funcţionari de la diverse ministere, dedicaţi ideii de realizare a vectorului european, am realizat sarcina de a negocia pe cele 8 domenii importante într-un timp record (de 1,5 ani)”.

Totodată, Loretta Handrabura i-a recomandat președintelui R. Moldova să îi acorde medalia „Meritul Civic” Victoriei Isac, ex-consultant principal în Directia Relații Internaționale şi Integrare Europeană din cadrul Ministerului Educaţiei. „A cărei contribuţie deosebită în asigurarea negocierilor şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional merită din plin să fie recunoscută şi apreciată (m-a asistat şi în coordonarea grupului Cooperare interumană din cadrul Parteneriatului Estic, şi a grupului Investiții în persoane și în competențe din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD))”, a subliniat viceministra.

Reamintim că, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici, care au contribuit la asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană.