Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Decizia Parlamentului în cazul „Donciu”

Decizia Parlamentului în cazul „Donciu”

Parlamentul a discutat despre activitatea Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Potrivit unui comunicat de presă, președintele Parlamentului, Igor Corman, a vorbit despre măsurile care urmează să fie întreprinse pentru a asigura transparența și imparțialitatea politică a Comisiei.

IC intrevedere CNI 28.07.2014Totodată, vicepreședintele CNI-ului, Victor Strătilă, susține că ei au fost chemați la întrevedere ca să discute despre scrisoarea cu acuzații împotriva lui Anatolie Donciu și relația dintre membrii CNI.
„Am discutat despre anumite conflicte care au apărut între membrii CNI și președintele Comisiei.

Președintele Parlamentului ne-a sugerat să găsim singuri o ieșire din situația respectivă ca să putem lucra mai departe. Mai cu seamă, Igor Corman vrea ca CNI să-și continue actvitatea în componența care este la acest moment, fără niciun fel schimbare”, a spus vicepreședintele CNI.

Potrivit lui, Președintele Parlamentului a dat membrilor CNI timp pentru soluționarea conflictului până ce Parlamentul va reveni din vacanță. „Dacă nu vom ajunge la un numitor comun atunci Comisia Parlamentului se va ocupa de situația noastră”, a explicat Strătilă.

Întrebat de atitudinea lui Anatolie Donciu după ce membrii CNI au transmis scrisoarea cu învinuiri, Victor Strătilă a spus că „Anatolie Donciu o ține una și bună că noi avem o altă poziție și în una din ședințe el a venit cu anumite scrisori în care, chipuri, demonstrează că noi refuzăm să primim corespondența dumnealui, deși nu este adevărat. El ne-a promis că are pe fiecare din noi „compromat” și la timpul potrivit o să le facă publice”, adaugă membrul CNI.

Igor Corman a zis că în Parlament au parvenit două scrisori: una de la membrii Comisiei și alta din partea lui Anatolie Donciu. El le-a examinat pe ambele și astăzi i-a chemat pe membrii CNI ca să vadă care este de fapt situația.

Reamintim că, între membrii CNI și președintele Comisiei există neînțelegeri care i-au făcut pe cei patru membri să scrie o scrisoare cu acuzații grave împotriva președintelui Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu. În scrisoare, membrii Comisiei enumeră o serie de încălcări comise de Anatolie Donciu.

Mai multe detalii puteți găsi aici.