Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Administraţia unei întreprinderi de stat…

Administraţia unei întreprinderi de stat a ajuns în vizorul organelor de drept

Administraţia unei întreprinderi de stat a ajuns în vizorul ofiţerilor de investigarea fraudelor economice din cadrul IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform informaţiilor constatate preliminar de poliţişti, factorii de decizie din cadrul instituţiei sunt bănuiţi de delapidarea averii străine. Aceştia ar fi introdus intenţionat date false ale unor persoane străine în listele angajaţilor şi în borderourile de plată. Astfel, însuşeau mijloace financiare în scopuri personale.

În cadrul percheziţiilor autorizate în oficiile acestora, forţele de ordine au depistat documente de evidenţă contabilă, înscrisuri de ciornă şi suporturi electronice, care ar demonstra vinovăţia persoanelor complice la caz. Deocamdată, nu s-a stabilit cu certitudine prejudiciul cauzat la bugetul de stat, însă există suspiciuni că ar fi vorba de cîteva sute de mii de lei.

Actualmente, ofiţerii de poliţie întreprind acţiuni în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă criminală, privind delapidarea de avere străină.

Dacă instanţa de judecată va recunoaşte vinovăţia bănuiţilor, atunci ei riscăînchisoare pe un termen de la 2 până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Cazul este investigat de către Inspectoratul de Poliţie Ciocana.