[VIDEO] De unde iau primarii bani


Își doresc să aibă mai multă autonomie financiară, să poată gestiona veniturile localităților în dependență de nevoile acestora, să nu mai stea cu mâna întinsă la autoritățile centrale, iar pentru asta, primarii spun că ar avea nevoie ca noile modificări la Legea Finanțelor publice locale să intre în vigoare cât mai curând. De cealaltă parte, reprezentanții autorităților centrale spun că „distribuirea” banilor ar rezolva doar o mică parte a problemei și pentru ca reforma finațelor publice să aibă succes, mai este nevoie ca alte câteva legi să fie votate pe parcursul anului ce vine, fapt ce le-ar permite primarilor să dispună de venituri și pârghii pentru a colecta taxele locale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *