Principală  —  Video   —   VIDEO/ Ce așteptări au oamenii…

VIDEO Ce așteptări au oamenii din Cimișlia de la un primar?

În contextul alegerilor locale din 5 noiembrie, ZdG a întrebat cetățenii din Cimișlia despre ce așteptări au de la un potențial primar. Oamenii au vorbit despre problemele localităților în care trăiesc care necesită a fi rezolvate de administrațiile autorităților publice locale.

ZdG: Ce problemă doriți să fie rezolvată de un potențial primar după alegerile locale?

„Foarte puțină atenție se acordă la problemele sociale, când vorbim nu despre acordarea ajutoarelor și indemnizații, dar despre măsurile de profilaxie, cum să evităm. Primăriile, primarii, în general sunt axați pe infrastructură și mai puțin pe politici locale de eradicare a problemelor sociale. Aici vorbim și despre copii abandonați de părinți și despre bătrâni și despre tot complexul acesta de probleme sociale.”

„Câinii vagabonzi, aș spune că este o problemă majoră și în ultima perioadă am observat multe cazuri în care oamenii au fost atacați, în special copii. Când vine cazul despre copii, nu este plăcut să auzi așa ceva. Asta cred că e o problemă majoră cu câinii fără stăpân și vagabonzi, în general și mult s-a promis pe parcursul anilor, că o să rezolve întrebarea aceasta, dar foarte puține lucruri se fac în direcția aceasta.”

„Drumurile de acces în regiunile rurale, depopularea și bugetul de la fondul național, care e foarte slab buget, în comparație cu un așa raion, cu punct strategic, geografic, care este la trei direcții, sudul și Basarabeasca. Problema cea mai mare în sate este cu apa potabilă și calitatea apei, dar sănătatea începe de la calitatea apei. Încă ce mai este, lipsa de cadre cu studii, dotate în servicii, este tot un strigăt la cer. Fiincă în școlile din sate noi avem o problemă foarte mare”