Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   VIDEO/ „Nivelul amenințărilor crește. Provocarea…

VIDEO „Nivelul amenințărilor crește. Provocarea de violențe ar fi un factor de turnură în situația actuală”. Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, la Podcast ZdCe

„În 2023 noi vedem că nivelul amenințărilor crește. Există deja și certitudini precum că Rusia utilizează acum mai multe și mult mai intesiv pârghiile prin care încearcă să destabilizeze situația din R. Moldova, nu și fără sprijinul oligarhilor fugari”, a declarata Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne, invitată la Podcast ZdCe.

Ministra Afacerilor Interne a oferit detalii referitoare la persoanele reținute pentru „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”, care ar fi coordonate din Federația Rusă.

„Astăzi în custodia statului se află câteva persoane și informațiile indică un grad înalt de certitudine privind conectarea acestora cu grupe de interes din străinătate, în speță, din Federația Rusă. (…) Provocarea de violențe, așa cum au știut să o facă și în multe țări din regiune, ar fi un factor de turnură în situația actuală”, a mai subliniat Ana Revenco.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.