Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua drapelului de Stat al…

Ziua drapelului de Stat al R. Moldova. Mesajele oficialilor

Foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Astăzi, 27 aprilie, marcăm Ziua drapelului de Stat al R. Moldova. Cu această ocazie, mai mulți funcționari de stat și instituții au transmis mesaje de felicitare.

La Ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, șefa statului Maia Sandu a ținut un discurs, prin care a îndemnat cetățenii să onoreze drapelul național nu doar pe 27 aprilie, ci în fiecare zi.

„Cum onorăm noi în viața cotidiană acest simbol al statului nostru care este o fereastră deopotrivă spre tercut, dar și spre viitor? Cum ne arătăm respectul față de drapelul ce servește drept ancoră și reper, amintindu-vă că împreună putem depăși orice obstacol? Răspunsul este simplu: să răspundem nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi chemării la unitate, solidaritate, și speranță, care se reflectă în cele trei culori ale drapelului nostru”, a declarat președinta.


Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a subliniat în postarea sa că tricolorul nu este doar un simbol. Potrivit oficialului, acesta ne amintește despre unitatea noastră ca popor și „reflectă aspirațiile spre un viitor mai bun”.

„Culorile albastru, galben și roșu reprezintă istoria și identitatea noastră. De fiecare dată când privim drapelul, ne amintim de drumul nostru ca națiune și de lupta noastră pentru independență.
Drapelul nu este doar un simbol, ci reprezintă amintirea unității noastre și a faptului că suntem o națiune suverană și independentă. În el se reflectă visele și aspirațiile noastre pentru un viitor mai bun”, a scris șeful diplomației R. Moldova.

Cu un mesaj de felicitare au venit și reprezentanții Serviciului Vamal.

„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului de Stat, simbol al unității noastre naționale, la care se raportează fiecare cetățean.

Arborarea Drapelului de Stat însumează toate aspirațiile spre libertate și democrație ale poporului și a marcat evenimentele istorice de răscruce: declararea suveranității și a independenței Republicii Moldova.

Astăzi, privim cu mândrie și demnitate la Drapelul de Stat arborat alături de cel al Uniunii Europene și suntem determinați mai mult ca oricând să ne alăturăm marii familii europene, cu care împărtășim aceleași valori și idealuri”, se arată în mesajul Serviciului Vamal.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ.